Vuoden nuori taiteilija 2023 on Eetu Huhtala – katso palkitsemis­tilaisuus tallenteelta

Aamulehti näytti suorana lähetyksenä tilaisuuden, jossa julkistettiin ja palkittiin vuoden 2023 nuori taiteilija.

Vuoden 2023 nuori taiteilija on kuvanveistäjä Eetu Huhtala (s. 1993).

11.1. 19:46 | Päivitetty 16.1. 10:33

Aamulehti

Vuoden 2023 nuoreksi taiteilijaksi on valittu kuvataiteilija Eetu Huhtala. Valinta julkistettiin Tampereen taidemuseossa maanantaiaamuna.

Huhtala saa Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyn järjestämiseen Tampereen taidemuseossa.

Vuonna 1993 syntynyt Huhtala on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä. Hänen tuotantonsa koostuu liikkuvista mekaanisista ja suurista metallisista veistoksista ja muista moniaistillisista teoksista.

Eetu Huhtalan teoksia on ollut esillä kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Aamulehti Vuoden nuoren taiteilijan julkistuksen suorana lähetyksenä tässä jutussa. Tilaisuudessa kuultiin Tampereen taidemuseon tuoreen museonjohtajan Selma Greenin puheenvuoro, minkä jälkeen Huhtala pääsi kertomaan itse taiteestaan ja esittelemään kaksi paikan päälle tuotua teostaan. Lähetyksen lopussa Aamulehden toimittaja Ilari Leppäniemi haastatteli Huhtalaa.

Katso tallenne Vuoden nuoren taiteilijan julkistuksesta:

Vuoden nuori taiteilija -tapahtuma on järjestetty vuodesta 1984 lähtien. Tampereen Nuorkauppakamarin aloitteesta syntynyt tapahtuma toimii keskustelun herättäjänä ja nykytaiteen näkyvyyden edistäjänä. Palkinnon tarkoituksena on tukea kansainvälisesti alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita. Suomalaisista kuvataidepalkinnoista rahallisesti suurempi on vain Ars Fennica, joka jaetaan joka toinen vuosi.

Monelle aiempien vuosien nuorille taiteilijoille Tampereen taidemuseon yksityisnäyttely on ollut heidän ensimmäinen oma museonäyttelynsä ja valinta merkinnyt muutenkin suurta askelta taiteilijan uralla. Vuosien varrella nimettyinä ovat olleet muun muassa Ville Andersson, Jarno Vesala, Nanna Susi ja Eija-Liisa Ahtila.

Vuoden 2023 nuoren taiteilijan näyttelyn on määrä aueta Tampereen taidemuseoon 17. kesäkuuta ja olla nähtävillä 15. lokakuuta asti.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut