Serlachius-museot avaavat vanhan taiteen kokoelmansa kaikille avoimella luentosarjalla

Kuuden virtuaaliluennon sarja toteutetaan yhdessä Helsingin yliopiston taidehistorian tutkijoiden kanssa. Luennoilla käsitellään myös taidekeräilyä.

Tehtailija Gösta Serlachiuksen hankkimiin taideteoksiin kuuluu muun muassa tämä pikkutarkasti hedelmiä ja vihanneksia kuvannut kaunokainen 1600-luvulta.

2.9. 15:24

Aamulehti

Missä on parhaat Suomessa sijaitsevat keskiaikaisen taiteen kokoelmat? Entä miten paljon Neuvostoliitosta ostettua taidetta on Serlachius-säätiön kokoelmassa? Miksi flaamilaistaiteilija Jan Wellens de Cock yhdisti maalauksessaan sekä Pyhän Antoniuksen että Pauluksen?

Näihin kysymyksiin voi saada vastauksen Serlachius-museoiden ja Helsingin yliopiston taidehistorian oppiaineen yhdessä järjestettävällä kuuden luennon verkkosarjalla.

Luentosarjan nimi on Vanha taide ja sen keräily – Serlachiuksen kokoelma, ja luennot ovat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille kymmenen euron maksua vastaan.

Tehtailija ja vuorineuvos Gösta Serlachius oli intohimoinen keräilijä, jonka kiinnostuksen kohteisiin kuului aikalaistaiteen ja Suomen kultakauden ohella vanha eurooppalainen taide keskiajalta 1700-luvulle.

Vuosina 1919–1942 hän hankki Suomen mittakaavassa merkittävän kokoelman keskieurooppalaista taidetta. Hankinnoissa avustivat sen ajan tutkijat.

Luentosarjassa nykytutkijat valottavat kokoelmaa eri näkökulmista. Samalla he avaavat yliopistoissa ja museoissa nykyisin käytettyjä tutkimusmenetelmiä.

Virtuaaliluennot toteutetaan suorana Teamsin välityksellä, ja niille osallistuu myös taidehistorian opiskelijoita. Ensimmäisenä keskiajan taiteen kokoelmista luennoi Helsingin yliopiston taidehistorian dosentti Elina Räsänen 22. syyskuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut