Finlayson Art Arean kesässä juhlistetaan nuoria ja entisiä nuoria taiteilijoita – Luvassa on kaikkiaan 13 kuvataiteilijan yksityisnäyttelyt

Finlaysonille tulevat Emma Jääskeläisen teokset ovat osa Vuoden nuori taiteilija -näyttelyä Tampereen taidemuseossa.

Finlayson Art Areassa on esillä muun muassa keraamikko Michael Schilkinin ja vuoden 2008 nuoren taiteilijan Samuli Heimosen teoksia. Kuvassa oleva Heimosen maalaus Maiseman sisällä on vuodelta 2021.

18.3. 11:12

Aamulehti

Ensi kesänä kahdeksatta kertaa järjestettävä Finlayson Art Area on julkistanut ohjelmistonsa. Luvassa on kaikkiaan 13 kuvataiteilijan yksityisnäyttelyt, perinteinen katumaalausalue sekä vihertaideteoksia.

Esille tulee taidegrafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta, installaatioita, maalauksia, keramiikkaa ja sarjakuvaa.

Kesän 2022 FAA-taiteilijoita ovat Matti Hagelberg, Samuli Heimonen, Heli Hiltunen, Emma Jääskeläinen, Roni Kuulasvuo, Fanni Niemi-Junkola, Jorma Puranen, Janne Rahunen, Esa Riippa, Mikael Schilkin, Sebastian Schultz, Christina Stadlbauer ja Meri Westlin.

Uutuutena Finlayson Art Area ryhtyy yhteistyöhön Tampereen taidemuseon kanssa, kun Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2022 valitun kuvanveistäjän Emma Jääskeläisen suuria veistoksia tulee esille myös Finlaysonille. Näyttely on osa taidemuseolla nähtävää varsinaista näyttelyä.

Kuvataiteen lisäksi musiikkia tekevän Emma Jääskeläisen veistosten pääasiallisina materiaaleina ovat perinteiset kivilajit graniitti, marmori ja travertiini.

Lue lisää: Vuoden nuori taiteilija työstää niin isoja kiviveistoksia, että taidemuseon lattia ei kestä – siksi hänen töitään nähdään kesällä myös Tampereen keskustassa

Eläin- ja luontoaiheisista maalauksistaan tunnettu jyväskyläläinen kuvataiteilija Samuli Heimonen on myös valittu Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2008.

Finlaysonin kirkkoon tulee Fanni Niemi-Junkolan videotaidetta, ja Väinö Linnan aukiolla on esillä Nuutajärvellä asuvan ja työskentelevän Janne Rahusen lasitaidetta.

Keramiikkaa ja vihertaidetta

Aikaisempien vuosien tapaan esillä on myös uniikkikeramiikkaa Collection Kakkosen kokoelmista. Tänä vuonna näyttely rakennetaan Arabialla työskennelleen Michael Schilkinin (1900–1962) teoksista.

Schilkin muistetaan etenkin eläimiä kuvaavista pienoisveistoksistaan, joissa hän tavoitti taitavasti eläimen liikekielen. Venäjällä syntynyt Schilkin sai Suomen kansalaisuuden vuonna 1937 ja hänet huomioitiin myöhemmin muun muassa Pro Finlandialla.

Finlayson Art Area on yhteistyökumppanina Finlaysonin alueen viisivuotisessa tehdaspuutarhahankkeessa, ja kesällä Christina Stadlbauerin vihertaideteos on osa hanketta.

Kesän aikana Finlayson Art Area tuottaa jälleen useita oheistapahtumia kuten katumaalauspajoja, yleisöopastuksia, vedostusnäytöksiä ja taiteilijatapaamisia. Taidetapahtuma on avoinna yleisölle 10.6.–28. elokuuta välisen ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut