Science fiction valtaa Serlachius-museo Göstan Mäntässä - Kuvataide - Aamulehti

Onko se Alien vai mikä? – Science fiction valtaa Serlachius-museo Göstan Mäntässä

Kimmo Schroderuksen teos Contemporary Beelzebub #2 vuodelta 2021 obn tehty haponkestävästä teräksestä.

19.10. 13:19

Aamulehti

Science fictionin ystäviä houkutellaan nyt taidemuseoon, kun Serlachius-museo Göstassa Mäntässä avautuu näyttely Art Odyssey 2021. Se esittelee kahdeksan nykytaiteilijan teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa tieteiskirjallisuudesta ja -elokuvista. Näytteille tulee vahvasti visuaalisia teoksia, jotka kuljettavat tiedotteen mukaan jopa tieteisseikkailun tunnelmaan.

Näyttelyn ovat kuratoineet kuvanveistäjät Kimmo Schroderus ja Petri Eskelinen. Heidän lisäkseen näyttelyssä ovat mukana Lauri Astala, Roland Persson, Joseph Popper, Tiina Raitanen, Magnus Wallin ja Charlotta Östlund.

Schroderus ja Eskelinen halusivat näyttelyyn teoksia, jotka eivät vain esitä scifiä vaan ovat sisäistäneet sen, vaikka taiteilija ei ole välttämättä ajatellut näin teosta tehdessään.

Göstan paviljongin mittasuhteita haluttiin hyödyntää lattiasta kattoon, joten tilaa hallitsevat suurikokoiset veistokset ja videoteokset.

Näyttelytilan jakaa avaruuskapselin kaltainen elementti. Sen sisällä katsoja voi tutustua kasviaiheisten teosten kokonaisuuteen, joka johdattaa ajatukset myös tulevaisuuden laboratorioon.

Art Odyssey 2021 on esillä Serlachius-museo Göstassa 6.11.2021–17.4.2022.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut