Valokuvataitelija Susanna Majuri on kuollut - Kuvataide - Aamulehti

Valokuvataiteilija Susanna Majuri on kuollut

Kansainvälisesti tunnustettu ja valtionkin palkitsema Susanna Majuri tunnettiin laajalti myös Pirkanmaalla, missä hän vietti nuoruutensa.

Valokuvataiteilija Susanna Majuri (1978–2020) kuvattuna vuonna 2015 Valokuvataiteen museossa. Teos nimeltä Raven kertoo kahdesta sisaresta, joita musta lintu johdattaa.

12.3.2020 10:32 | Päivitetty 12.3.2020 11:41

Aamulehti

Kansainvälisesti tunnettu valokuvataiteilija Susanna Majuri on kuollut äkillisesti viime viikon torstaina 5. maaliskuuta, kertoi taiteilijan kuraattori.

Majuri syntyi Järvenpäässä 24. marraskuuta 1978. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Kangasalta hän valmistui taiteiden kandidaatiksi ensin Turun taideakatemiasta 2004, sitten taiteiden maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2007.

Majuri tunnetaan etenkin pohjoisen maisemiin ja vesielementteihin sijoittuvista suurista valokuvistaan, joissa on outo, unenomainen tunnelma. Teoksissa esiintyy usein turkoosia tai sinistä väriä, tuntemattomia naisia oudoissa asennoissa, majakoita, aaltoilevaa vettä ja lintuja.

Vuonna 2014 Susanna Majuri piti Kangasala-talon avajaisissa näyttelyn.

2000-luvun alussa Susanna Majuri työskenteli muun muassa Aamulehden Valo-liitteen avustajana. Hän kuvasi myös levynkansia, kuten PMMP:n Veden varaan -albumin.

Lämminhenkisenä ihmisenä muistettu Majuri osoitti jo tuolloin lahjakkuutensa sekä tinkimättömän herkkyytensä ja intohimonsa valokuvataidetta kohtaan.

Viimeiset vuotensa Susanna Majuri asui ja työskenteli Helsingissä.

Vuonna 2016 hän kokosi valokuvakirjaansa Sense of Water teoksiaan yli kymmenen vuoden ajalta.

Lue myös:Veden syliin joukkorahoituksella – Susanna Majurin valokuvakirjaan saa vielä nimensä mukaan

Vuonna 2018 Susanna Majuri sai valtion valokuvataiteen palkinnon ansioistaan. Hän sai myös useita kansainvälisiä palkintoja.

Hänen teoksiaan on ollut esillä New Yorkissa, Tokiossa, Pariisissa, Lontoossa, Berliinissä, Thessalonikissa, Reykjavikissa ja Oslossa.

Niitä on hankittu muun muassa Tampereen taidemuseon, Helsingin kaupungin taidemuseon, Suomen valokuvataiteen museon, Kiasman, Emman ja saksalaisen Kunst Raum Sylt-Quellen kokoelmiin.

Täydennys: 12.3.2020 klo 11.40 juttua täydennetty kauttaaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos