Samuli Heimonen Kangasalan Kimmo Pyykkö -museossa, näyttely avautuu 26.1. – Aamulehden tähtijuttu - Kuvataide - Aamulehti

Samuli Heimonen saavutti jo Vuoden nuorena taiteilijana poikkeuksellisen yleisönsuosion: ennätystä ei ole vieläkään rikottu – Taiteilijalla on teoria siitä, mikä hänen töissään herättää mielenkiinnon

Yhtä maalausta voisi hioa loputtomiin, mutta Samuli Heimonen luottaa siihen, että joka teoksella on aikansa. Hän työstää yhtä työtä tietyn ajan, viikkoja, ehkä kuukausia, kuuntelee samalla musiikkia ja on tietyssä tunnetilassa. Kun kupla puhkeaa, yhden työn aika on ohi. Kaksi puolta, yksi kokonaisuus -maalauksesta katsoo Heimosen oma koira Mörkö.

23.1.2019 19:30

Vielä edellisenä viikonloppuna koko maalausta ei ollut olemassa. Vaan siinä se nyt on, valmiina, nojallaan Kimmo Pyykkö -taidemuseon ensimmäisen kerroksen näyttelysalin seinää vasten.

Taitelija Samuli Heimonen on edellispäivänä matkustanut junalla Jyväskylästä vielä märkä työ mukanaan. Harlekiini II:n ympärille Heimonen on viritellyt "jännän jutun", kuten hän itse rakennelmaa kuvailee, ja saanut työn kuljetettua kunnialla Kangasalle. Viimeistely on jäänyt tehtäväksi museossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos