Serlachius-museot kasvattivat kävijämääräänsä 80 000:een - Kuvataide - Aamulehti

Serlachius-museot kasvattivat kävijämääräänsä: "80 000 on luku, jolla kilpailemme pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun museokohteiden kanssa"

Kiven aika -näyttely jatkuu Göstassa huhtikuun puoliväliin. Harry Kivijärven veistosten lisäksi esillä on nykykuvanveistäjien teoksia.

2.1.2019 16:03

Serlachius-museot Gösta ja Gustaf vetivät viime vuonna 80 000 kävijää. Se on samaa tasoa edellisvuoden kanssa.

Vuoden 2017 kävijämäärä oli 78 552.

–Olen tyytyväinen tämän vuoden kävijälukuihin. On aika vaikea ennustaa, vakiintuuko luku juuri tähän, Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen kommentoi.

–Voisimme tehdä aktiivisesti töitä sen eteen, että kävijäluku olisi isompi, esimerkiksi hankkimalla maailmalta isoja blockbuster-näyttelyitä, mutta kävijäluku on vain yksi mittari, jolla luotaamme onnistumistamme.

–Ennen kaikkea haluamme tehdä laadukasta, omannäköistämme museotyötä, jossa keskeisessä osassa on esimerkiksi Suomessa tuntemattomampien, maailmalla jo asemansa vakiinnuttaneiden taiteilijoiden esittely yleisöllemme, hän jatkaa.

Sivosen mukaan 80 000 on luku, jolla kilpaillaan pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun museokohteiden kanssa.

–On hienoa, että Mäntän kokoinen kaupunki voi olla tällaisessa pelissä mukana. Koemme olevamme Suomen museokentässä keskeinen valtakunnallinen ja kansainvälinen toimija.

Huippuvuonna 2015 Göstan museon laajennuksen jälkeen Serlachius-museot vetivät lähes 110 000 vierailijaa.

Kiven aika näyttelyssä esillä on Timo Hannusen Muuttolintu (Sarkofagi) ja Evä (Kuudes aalto). Veistokset ovat Korpilahden mustaa graniittia.

Viime vuoden päänäyttely Göstassa oli belgialaisen käsitetaiteilijan Koen Vanmechelenin It`s About Time. Näyttelyn erikoisuutena oli Göstan puiston Mechelse maatiaiskanat, jotka olivat taiteilijan kanojen risteytyshanketta. Taavetinsaaressa asusteli Lucy-emakko porsaineen.

Lue myös: Eläviä kanoja, sikoja ja leijuva pronssinen sauruksenjalka – Kesänäyttelyn taiteilija mullisti Göstan

Lokakuussa avautui Kiven aika -näyttely, jossa on Harry Kivijärven lisäksi kuuden nykykuvanveistäjän teoksia. Näyttely on avoinna huhtikuun puoliväliin asti.

Eija-Liisa Ahtilan Mahdollinen rakkaus ja Elina Brotheruksen Leikkikenttä -näyttelyt päättyvät loppiaisena. Ahtilan näyttely on Göstassa ja Brotheruksen Gustafissa.

Viime vuonna Gustafissa Brotheruksen näyttelyn lisäksi kävijöitä kiinnosti Dalìn Gaala.

Tänä vuonna Serlachius-museot avaa seitsemän uutta näyttelyä. Toukokuussa avautuu Göstan päänäyttely, amerikkalaisen Matthew Day Jacksonin kokonaisuus. Näyttelyyn rakennetaan roolipeli katsojia varten. Näyttely avautuu 18. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos