Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijat on julkistettu – Mukana paljon ensikertalaisia - Kuvataide - Aamulehti

Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijat on julkistettu – Mukana paljon ensikertalaisia

Kuraattori Anna Ruth on valinnut Mäntän kuvataideviikoille 47 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää eli yhteensä 62 taiteilijan joukon.

12.2.2020 13:00

Aamulehti

Mäntän kuvataideviikoilla nähdään ensi kesänä 47 taiteilijan tai taiteilijaryhmän töitä. Yli 90 prosenttia taiteilijoista esittäytyy Mäntässä ensimmäistä kertaa.

Tilaan toteutettavia installaatiota ja liikkuvaa kuvaa on luvassa runsaasti.

Mukana ovat muun muassa vuoden nuori taiteilija 2019 Nastja Säde Rönkkö, tekoälyä taiteessaan hyödyntävä taidemaalari Sami Lukkarinen tulevaisuudentutkija Roope Mokan kanssa ja rakennustyömaan materiaaleista maisemia luova Pia Sirén. Lisäksi Mäntässä nähdään myös esimerkiksi taiteilijaparit Jaakko Himanen ja Vesa Toukomaa, Pete Revonkorpi ja Henri Lindström, Anna Knappe ja Amir Jan sekä Emma Fält ja Roberto Fusco.

Lähes puolella ensi kesänä Mäntän kuvataideviikoilla nähtävistä taiteilijoista on monikulttuurinen tausta. Suurin osa heistä on toiminut suomalaisessa taidemaailmassa jo pitkään, kuten pääkaupunkiseudun Mechanics of Conformity -ryhmä, johon kuuluvat Sepideh Rahaa, Edwina Goldstone, Rosamaría Bolom ja Arlene Tucker.

Kesän 2020 näyttelyn teemana on inhimillinen erehtyväisyys.

– Kun pohdin ihmisyyttä, törmään kaikkialla virheisiin, jotka yllättäen ovat edistäneet yhteistä hyvää. Kun tekoäly astuu yhä useammin toimijaksi ihmisen rinnalle, erehdyksestä on tulossa yhä selvemmin merkki inhimillisyydestä, kuraattori Anna Ruth kertoo teeman taustoista.

Mäntän kuvataideviikot järjestetään 14.6.–31.8.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos