Uskomaton tilanne Tampereella: edesmenneen Peter Löfbergin äänet saattoivat ratkaista vaalituloksen ja uuden pormestarin - Kuntavaalit - Aamulehti

Uskomaton tilanne Tampereella: edesmenneen Peter Löfbergin äänet saattoivat ratkaista vaalituloksen ja uuden pormestarin

13.6. 23:34

Aamulehti

Tampereen kuntavaalit huipentuivat sunnuntai-iltana dramaattisella tavalla, kun edesmenneen Peter Löfbergin saamat äänet saattoivat ratkaista vaalivoiton.

Jos äänimäärät eivät tarkistuslaskennassa merkittävästi muutu, kokoomuksen pormestariehdokas todennäköisesti aloittaa pormestarineuvottelut Tampereella. Näin siitä huolimatta, että sdp sai hieman enemmän ääniä kuin kokoomus.

Lue lisää: Kuolleen miehen äänet: Kokoomus saattaa sittenkin voittaa kuntavaalit Tampereella – ero 26 ääntä

Kun mukaan lasketaan kokoomuksen kanssa vaaliliitossa olevan rkp:n äänet, kokoomuksen ja rkp:n yhteislista saikin hieman enemmän ääniä kuin sdp.

Keskeisten puolueiden aiemmin tänä vuonna tekemässä menettelytapasopimuksessa linjataan, että ”vaalituloksen perusteella suurin valtuustoryhmä (vaaleissa eniten ääniä kerännyt lista) käynnistää neuvottelut, joihin kutsutaan kaikki valtuustopaikkoja saaneet ryhmät.”

Tämän sopimuksen perusteella neuvottelut aloittaisi kokoomuksen pormestariehdokas, joko Anna-Kaisa Ikonen tai Kalervo Kummola. Ikonen sai huomattavasti Kummolaa enemmän ääniä.

Rkp ja kokoomus ovat olleet pitkään samaa valtuustoryhmää Tampereella. Pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas Peter Löfberg kuoli vain hieman sen jälkeen, kun ehdokasasettelu oli vahvistettu. Hänen saamansa äänet vaaleissa menivät kokoomuksen ja rkp:n yhteislistan hyväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: