Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat kertovat vaalihäirinnästä - Kuntavaalit - Aamulehti

Tamperelainen kuntavaaliehdokas joutui uhkaavaan tilanteeseen Sokoksen edustalla, toisen kimppuun käytiin Keskustorilla – ehdokkaat kertovat, kuinka vaalimainoksia ei enää uskalla jakaa yksin

Tamperelaiset Liban Sheikh (vas.), Merve Caglayan (vihr.) ja Roope Tukia (kok.) kertovat kuntavaaliehdokkaiden kokemasta häirinnästä ja uhkaavista tilanteista. Joka kolmas kuntapäättäjä on kokenut työnsä vuoksi vihapuhetta ja kaksi kolmasosaa arvioi sen lisääntyneen. Nuoret ehdokkaat eivät ole siitä lannistuneet, mutta tietävät, että vihapuhe pelottaa kiinnostuneita pois politiikasta. Puolueet reagoivat häirinnän yleistymiseen lisäämällä koulutusta ja tukea.

Vasemmistoliiton tamperelainen kuntavaaliehdokas Liban Sheikh pitää vaalikampanjoinnista, mutta se käy myös raskaaksi. Ehdokas tietää monia tapauksia, joissa nuori ei ole uskaltanut lähteä ehdolle vihapuheen pelossa. Keskustori on yksi suosittu vaalimainosten jakamisen paikka Tampereella.

11.6. 6:00

Aamulehti

Ampuisin jos näkisin teidät kadulla.

Raju viesti, mutta ei kuntavaaliehdokkaille kohdistettuna mitenkään tavaton. Politiikassa esillä oleville uhkaukset ja vihapuhe ovat usein liiankin tuttuja.

Yllä oleva viesti oli kommentti Tiktok-videossa, jossa Roope Tukia (kok.) ja toinen ehdokas esiintyvät. 25-vuotias Tukia on ensimmäistä kertaa ehdolla Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: