Aamulehden vaalikone: Kuntavaalit 2021 - Kuntavaalit - Aamulehti

Aamulehden vaalikone auttaa löytämään sopivan ehdokkaan – Jokaisesta Pirkanmaan kunnasta omat kysymykset

Keillä kuntavaaliehdokkaista on samanlaiset arvot ja ajatukset kanssasi? Tee Aamulehden vaalikone ja testaa! Vaalikoneesta löytyvät jo noin 17 000 ehdokkaan kannat. Tampereesta ja jokaisesta Pirkanmaan kunnasta on omat kysymykset. Pääset käyttämään vaalikonetta tästä jutusta.

Aamulehden vaalikone auttaa sinua löytämään sopivan ehdokkaan kesän 2021 kuntavaaleissa. Pääset käyttämään konetta tässä jutussa olevasta linkistä. Mukana on kysymykset Tampereesta ja kaikista muistakin Pirkanmaan kunnista.

15.5.2021 7:00 | Päivitetty 9.6.2021 20:33

Aamulehti

Aamulehden vaalikone on julkaistu! Pääset käyttämään kuntavaalien 2021 vaalikonetta tästä linkistä.

Voit aloittaa vaalikoneen käyttämisen myös suoraan tästä jutusta.

Vaalikonetta käyttämällä voit löytää itsellesi ja arvoihisi sopivan kuntavaaliehdokkaan kotikunnastasi Pirkanmaalta tai muualta Suomesta. Voit myös tarkastella ehdokkaiden vastauksia ja tutustua heihin ennen äänestyspäätöstäsi.

Aamulehden vaalikonetta on näppärä käyttää puhelimella.

Vaalikoneessa käyttäjä vastaa ensin kysymyksiin, minkä jälkeen kone kertoo ehdokkaat, joiden vastaukset olivat lähimpänä käyttäjän vastauksia.

Vaalikoneesta löytyvät jo noin 17 000 ehdokkaan kannat ajankohtaisiin kysymyksiin (Tilanne maanantaina 17.5. klo 10.30). Kuntavaaleissa on ehdokkaita yhteensä noin 30 000. Esimerkiksi Tampereelta vastauksia oli perjantaina 14. toukokuuta koossa miltei 500, kun kaupungissa ehdokkaita on yhteensä yli 600.

Aamulehden vaalikone on osa Sanoman yhteistä vaalikonehanketta, jossa ovat mukana myös Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Satakunnan Kansa sekä lukuisat paikallismediat, esimerkiksi Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu, Nokian Uutiset, Tyrvään Sanomat, KMV-lehti, Suur-Keuruu ja Janakkalan Sanomat.

Vaalikoneen taustalla on Sanoman kokenut vaalikonetiimi. Vaalikoneen teko aloitettiin toden teolla jo vuoden 2020 syksyllä.

Vaalikoneessa on yleisiä kysymyksiä, arvokysymyksiä ja lisäksi kuntakohtaiset kysymykset jokaisesta Pirkanmaan kunnasta. Yleiset kysymykset ja arvokysymykset on tehty yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Pirkanmaan kuntakohtaiset kysymykset on tehty Aamulehden toimituksessa sekä Pirkanmaan ja lähialueiden paikallislehtien toimituksissa.

Vaalikone julkaistiin pian sen jälkeen, kun ehdokasasettelu oli vahvistettu perjantai-iltana 14. toukokuuta. Vaalikone on käytettävissäsi kuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään eli 13. kesäkuuta 2021 asti.

Aamulehti kiertää kevään aikana kaikissa Pirkanmaan kunnissa ja kertoo tärkeimmät vaalipuheenaiheet ja valittavien kunnanvaltuustojen isoimmat päätökset. Juttusarjan ja Aamulehden muutkin kuntavaaliuutiset löydät osoitteesta aamulehti.fi/kuntavaalit.

Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit 2021 siirrettiin koronapandemian takia huhtikuulta 2021 kesäkuulle 2021.

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6. Ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.–8.6. Ehdokasasettelu vahvistettiin 14.5.

Kuntavaaleissa valittavat uudet kunnanvaltuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Aamulehden vaalikoneen löydät täältä.

Lue lisää: Kuntavaalit 2021: Aikataulut, asetelmat, Pirkanmaan ehdokkaat ja kaikki oleellinen vaaleista

Lue lisää: Jättilista: Katso tästä oman kuntasi kuntavaaliehdokkaat Pirkanmaalla – Ainakin nämä yli 2 500 nimeä pyrkivät päättämään yhteisistä asioista

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut