Perussuomalaiset vaaleihin kahdella pormestariehdokkaalla – Veronkorotuksille ja Näsisaarelle jyrkkä ei - Kuntavaalit - Aamulehti

Perussuomalaiset vaaleihin kahdella pormestariehdokkaalla – Veronkorotuksille ja Näsisaarelle jyrkkä ei

Ehdolle asetettiin valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Veikko Vallin.

Perussuomalaisten pormestariehdokkaat ovat kansanedustaja Veikko Vallin (vas.) ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva.

7.4. 9:34

Aamulehti

Perussuomalaiset on nimennyt kaksi pormestariehdokasta Tampereella kuntavaaleissa.

Pormestariehdokkaat ovat kansanedustaja Veikko Vallin ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva.

Tampereen perussuomalaisten vaalipäällikkö Sirpa Tuppurainen totesi Teams-kokouksena keskiviikkoaamuna järjestetyssä julkistuksessa, että puolue lähtee vaaleihin täydellä sadan nimen ehdokaslistalla.

Vaaliohjelmassaan perussuomalaiset vaatii muun muassa haittamaahanmuuton aiheuttamien lieveilmiöiden kuriin saattamista, veronkorotuksista pidättäytymistä ja sitä, ettei polttomoottoriautojen käyttöä tulisi rajoittaa Tampereen keskustassa.

Puolueen mielestä liha- ja maitotuotteiden käyttöä ei tulisi rajoittaa esimerkiksi Tampereen kouluissa, Näsijärven tekosaarta ei tulisi toteuttaa eikä Kortelahden ylittävää kävelysiltaakaan hyväksytä.

Esitys digitaalisesta teatterimuseosta

Perussuomalaiset ajaa Coxan, Fimlabin ja Sydänsairaalan toiminnan turvaamista, koulukiusaamisen kuriin saattamista ja pontevampaa työtä, jotta Tampereella opiskelleet jäisivät myös työelämään opiskelukaupunkiinsa.

Kulttuuripuolen vaalinostona Ps esittää, että kaupunkiin tulisi perustaa digitaalinen teatterimuseo. Lisäksi puolue haluaa tukea ostoja paikallisilta yrittäjiltä.

Pienen ja keskisuuren teollisuuden yrittäjät luovat perussuomalaisten mukaan toimintansa kautta valtaosan Tampereen työpaikoista ja verotuloista.

Ps:n mukaan kilpailutuksessa on kokonaistaloudellisuuden oltava hintaa tärkeämpi peruste. Näin toiminnalla edistetään heidän mukaansa paikallistaloutta.

Pormestariehdokkaista kansanedustaja Veikko Vallin toimii eduskunnan talousvaliokunnan valiokuntavastaavana sekä poliisiasiain neuvottelukunnassa ja Fortumin neuvottelukunnassa.

Lassi Kaleva puolestaan on pitkäaikainen tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Talouskuria ja Rauhaniemen kylpylä remonttiin

Veikko Vallin vaatii Tampereelle tiukkaa talouskuria sekä henkilöautoilun helpottamista ja halpuuttamista keskustassa. Tietulleja tai ruuhkamaksuja ei hyväksytä.

Lassi Kaleva nosti puheenvuorossa esiin muun muassa puutalorakentamisen ja veneilyn edistämisen sekä Rauhaniemen kansankylpylän remontoinnin.

Pormestariehdokkaat

Tampereella on nimetty seuraavat pormestariehdokkaat:

Sdp: Lauri Lyly

Kokoomus: Anna-Kaisa Ikonen ja Kalervo Kummola

Vihreät: Jaakko Stenhäll

Vasemmistoliitto: Minna Minkkinen

Keskusta: Jouni Ovaska

Kristillisdemokraatit: Sari Tanus

Perussuomalaiset: Lassi Kaleva ja Veikko Vallin.

Tämä on päivittyvä juttu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos