Kuntavaalikierros Orivesi - Kuntavaalit - Aamulehti

Orivedellä on yksi iso huoli, joka nousee nyt myös vaaliteemaksi: ”Hautausmaan portti käy” – Näin kaupunki aikoo kääntää muuttoliikkeen voitolliseksi

Kuntavaalikierros 5/23. Oriveden väestö vanhenee ja vähenee. Kaupunkiin pitää rakentaa uusia senioriasuntoja, mutta alakouluverkkoa joudutaan ehkä supistamaan. Väestönkehitys pyritään kääntämään voitolliseksi huolehtimalla siitä, että hyvien palveluiden, houkuttelevien tonttien ja uusien työpaikkojen lisäksi yhteydet Tampereelle ovat sujuvat.

Minna Hassi asuu Oriveden Kiikanmäessä. – Tämä on hyvä paikka asua ja elää. Luonto on lähellä ja hyvät lenkki- ja hiihtomaastot. Tampereen seudulta on muuttanut tänne paljon perheitä. Kesäaikaan torilla on paljon ihmisiä ja toiminta virkeää. Korona nyt tietysti on tuonut monenlaista harmia, mutta muuten en keksi mitään korjattavaa.

16.2. 7:15

Aamulehti, Orivesi

Oriveden vaalikevättä varjostaa huoli kunnan väestönkehityksestä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Oriveden väestötappio yli kaksinkertaistui vuonna 2020 ja kasvoi 141 henkilöön.

Kaupungissa on noin 9 000 asukasta, joista lähes 40 prosenttia on yli 60-vuotiaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut