Tampereen perussuomalaiset nimennyt 60 kuntavaaliehdokasta - Kuntavaalit - Aamulehti

Tampereen perussuomalaiset nimennyt 60 kuntavaaliehdokasta – pormestariehdokas julki kuunvaihteessa

Kansanedustaja Veikko Vallin ilmaissut halukkuutensa. Puolue tähtää sadan nimen ehdokaslistaan.

5.2. 17:03

Aamulehti

Tampereen perussuomalaiset aikovat julkistaa mahdollisen pormestariehdokkaansa helmi-maaliskuun vaihteessa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva sanoo asian olevan ”prosessissa”.

Vaikkei puolue ole Tampereelle pormestariehdokastaan vielä asettanut, on kansanedustaja Veikko Vallin ilmaissut halukkuutensa ehdokkuuteen.

Kaleva sanoo olevansa ilahtunut, että kunnallisvaalit ja ehdokkuus kiinnostavat Tampereella.

– Olemme nimenneet jo 60 kuntavaaliehdokasta ja tavoitteena on nimetä vielä muutamia kymmeniä lisää, jotta pääsemme tavoitteeseemme eli sataan ehdokkaaseen, Lassi Kaleva sanoo.

Kalevan mukaan puolueen kuntavaaliehdokkuus kiinnostaa nyt selvästi enemmän kuin neljä vuotta sitten, jolloin ehdokkaita oli 60–70.

– Näyttää siltä, että saamme edelliskertoja monipuolisemman ehdokaslistan, ja myös naisia on nyt enemmän tarjolla ehdokkaiksi.

Jo aiemmin vasemmistoliitto asetti Tampereen pormestariehdokkaakseen kaupunginvaltuutettu Minna Minkkisen, keskusta kansanedustaja Jouni Ovaskan ja vihreät nykyisen apulaispormestari Jaakko Stenhällin.

Sosiaalidemokraattien ehdokkaaksi on asetettu istuva pormestari Lauri Lyly. Viimeisimmäksi kokoomus asetti perjantaina kaksi ehdokasta: kansanedustaja Anna-Kaisa Ikosen sekä kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajan ja konsernijaoston puheenjohtajan Kalervo Kummolan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: