Musiikki

Viisi tähteä: Tämä 78-vuotias nainen teki loppuvuoden kuumimman ja hiipivän julkaisun

Levyarviot: Arvioituina Mavis Staplesin, Haamun, Cindy Wilsonin, Veera Marian sekä Marcus & Martinuksen uudet albumit.

Anti
Viisi tähteä: Tämä 78-vuotias nainen teki loppuvuoden kuumimman ja hiipivän julkaisun

Mavis Staples teki uuden albuminsa Jeff Tweedyn kanssa, joka tunnetaan parhaiten Wilco-yhtyeen laulajana.

Markku Makkonen

Mavis Staples: If All I Was Was Black

★★★★★ Kun moderni soulkiekko alkaa ikiaikaisen rytmikoneen napseella, käyrä nasahtaa kerrasta tappiin. Mavis Staples on tehnyt loppuvuoden kuumimmin ja hiipivimmän julkaisun. Yhteistyö Wilcon Jeff Tweedyn kanssa palvelee 78-vuotiaan Mavisin uraa. Kun äänite on yhtä aikaa orgaaninen, retro ja täysin läsnä, lopputulos on pettämätön.

Haamu: Aika rakastaa lapsiaan

★★★★ Pitkään räpäyttänyt ja Tre Funk III -kokoonpanoon kuuluva Haamu hiipii alitajuntaan. Aikaa, ilmiöitä ja asioiden alkuperäisyyttä miettivä kokonaisuus ei ole helppo tapaus, mutta soittokerrat paljastavat Aika rakastaa lapsiaan -levyn kestävyyden. Haamu on itsevarma, vaan ei itsekeskeinen artisti, jonka flow, sanoma ja biisit summaavat älyn ja rytmin.

Cindy Wilson: Change

★★★★ The B-52's -yhtyeen alkuperäisjäsen Cindy Wilson fiilistelee 60-vuotiaana. Laulajan sooloalbumilla ei tampata vanhan bändin riehakkaiden hittien tavoin, vaan tunnelma on herkkä ja pohdiskeleva. Change sykkii sähköisesti ja kuljettaa biisejä utuisesti. Syntyy tunnelma, josta välittyy tasapaino ja rauha, mutta myös salattu suru. Elämä on kovaa, ystävä hyvä.

Veera Maria: Sirkkalankadulla

★★★ Kansainvälinen savolainen Veera Maria esittelee toisella albumillaan puhtaan maailmansa. Sirkkalankadulla soivat elämä ja kaipuu suureen tunteeseen, kirkkaaseen valoon. Veera Maria koskettaa todella, kun hän maalaa kappaleessa Maisema kuin postikortti, mutta osittain kaihopop soljuu ohi. Säröä ja raastavuutta ei kannattaisi täysin sivuuttaa.

Marcus & Martinus: Moments

★★★ Norjalaisduo Marcus & Martinus takoo äärikuumaa rautaa. Kaupallisen musiikin huipputyyppien kanssa koostettu Moments napsuu ja tanssittaa ja mukana on pari kuumaa nojailua. Kaksikon laulusuoritus lähestyy Mikki Hiirtä merihädässä, mutta tuotteena Moments on täydellinen. Kohderyhmä hehkuu, veljespari hehkuu, helmikuussa Helsingin Areena hehkuu!


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio