Musiikki

Viisi tähteä: Sydän, sydän -yhtyeen hypnoottinen musiikki soi "kuin ajatus, joka kehittyy ikuisesti"

Levyt: Arvioituna myös Anal Thunderin, Kanervan, Jay Kortehisto ja Puunhalaajan albumit

Soit se silti
Viisi tähteä: Sydän, sydän -yhtyeen hypnoottinen musiikki soi "kuin ajatus, joka kehittyy ikuisesti"

Helsinkiläinen Sydän, sydän -yhtye on julkaissut viidentoista vuoden aikana kahdeksan albumia. Yhteen menestynein albumi Kapseli (2012) piipahti Suomen virallisen listan kymmenentenä.

Markku Makkonen

Sydän, Sydän: Keskiyöllä

★★★★★ Sydän, Sydän -yhtyeen pojat eivät ole koskaan olleet keskitien tallaajia. Vähän kaikenlaista kokeillut ryhmä yhdistää tällä kertaa varsin yksinkertaisen rockaamisen ja välinpitämättömän haahuilun. Lopputulos voisi olla latku, mutta sitä se ei ole. Keskiyöllä-platan tunnelma on hypnoottinen ja hieno, kuin ajatus, joka kehittyy ikuisesti.

Anal Thunder: Anal Thunder Syndrome

★★★★ Lappeenrannan 20-vuotias Anal Thunder tarjoaa todella kiinnostavan muodon. Vinyylille kaiverrettu yhden levypuoliskon punkooppera jytää sujuvasti ja jenkkityyliin, parhaimmillaan kuin vimmattuna. Anal Thunder Syndrome ei tarjoaa syvää tai uutta, mutta sen arvo on kaiken ydin: tällä julkaisulla rymistelee orkesteri, joka haluaa ja osaa viihdyttää.

Kanerva: Paritanssi

★★★ Kanerva Pasanen on paljastanut tehneensä musiikkia "vakavasti" kymmenisen vuotta. Pitkä aikaväli kuuluu Paritanssi-debyytillä. Vaikka levy on teemoitettu parisuhteen kaareen, kokonaisuuden musiikillinen anti on hajanainen. Joutomaat-kappale paljastaa Kanervan nerokkuuden, mutta Paritanssi on lopulta vain kokoelma hyviä lauluja, ei kokonaisuus.

Jay Kortehisto: Jay Kortehisto

★★★ Kokenut muusikko Jay Kortehisto on aiemmin kunnostautunut pasunistina. Ensimmäisellä omalla albumillaan hän myös laulaa, mikä sekin lähtee ammattimieheltä rennosti ja rohkeasti. Levy paljastaa tosiseikan jazzista. Vaikka Kortehistolla ja bändillä on kuuma groove päällä, live-tilanteen hämy, hiki ja himo räjäyttäisivät materiaalin ilmaan.

Puunhalaaja: Kari

★★★ Helsinkiläinen Puunhalaaja on varsinainen modernin indiebändin prototyyppi. Yhtyeen rennon huoleton ja inhimillisen huojuva pop yltyy välillä kitaravyörytykseksi, mutta Kari-albumin temmot ja tunnelma palaavat yleensä nopeasti villapaitavyöhykkeelle. Puunhalaajan musiikki on kaunista, mutta oudolla tavalla kaukaista, sisäänpäin kääntynyttä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio