Viinitilamme Ranskassa antaa viinin virrata ihmisten suonissa: Kevyesti virtaavassa elokuvassa liiketoimintakin ylevöitetään

Elokuva-arvio: Burgundissa viini on elämäntapa, liiketoimintaa ja sukuperintöä. Ranskalaiset rakastavat viinejään niin, että meillekin riittää.

Viinitilamme Ranskassa antaa viinin virrata ihmisten suonissa: Kevyesti virtaavassa elokuvassa liiketoimintakin ylevöitetään

Nyt nokka tarkkana. Viintilamme Ranskassa -draamakomediassa sisarukset perivät perheen taakat ja saavutukset.

Kari Salminen

Jean on reissumies. Kun isä sairastuu, poika palaa perheensä ja sukunsa maisemiin Burgundiin, jossa vuodenajan vaihtuvat maalauksellisesti.

Isä kuolee, ja Jeanin on yhdessä veljensä ja sisarensa kanssa otettava tila haltuun. Kyse on jatkuvuudesta ja perinteistä. Viini on myös vertauskuva suhteille, joiden pitää antaa kypsyä.

Niin kovin ihastuttavan ranskalaista.

Mennyt ja tuleva kohtaavat

Amerikkalaiset tarinat televisiossa, elokuvissa ja kirjoissa käsittelevät usein tuhlaajapoikien ja uratyttöjen paluuta takaisin kotitanhuville. Elämä on paluuta ja juurien syleilyä. Ranskalaisilla on kevyempi kosketus samaan aiheeseen.

Bourgogne eli Burgundi on Keski-Ranskassa, Rhône- ja Saône-jokien ympärillä levittäytyvä viininviljelyn mekka, jossa tuotetaan – yllätys – burgundiviinejä.

Elokuvassa mennyt ja tuleva kohtaavat perheyhteyden ja liiketoiminnan katon alla.

Nättiä näpertelyä

Viinitilamme Ranskassa on myös elokuva isien tuottamasta taakasta. Patriarkaatin perinnöstä ei tosin päästä pitkällekään, sillä nätti näpertely ja kevyt komedia vievät.

Aromirikas tyhjyys on usein ranskalaisen laatuelokuvan sisältö, mutta ei siitä jaksa suuttua.

Ei tee ollenkaan pahaa nähdä elokuva, joka suhtautuu romanttisesti bisnekseen. Jos korvien välissä on amerikkalaisten melodraamojen kuvaukset suvusta ja liiketoimista pahoina asioina, ranskalaiselokuvan kevytpujottelu Burgundin viinimaailmassa voi tehdä oikein hyvää.

Viinitilamme Ranskassa

★★★…Ohjaus: Cédric Klapisch.…Pääosissa: Pio Marmai, Ana Girardot, Francois Civil, Jean-Marc Roulot, Yamée Couture.…Kesto: 1h 53 min.…Ikäraja: K12.…Ensi-ilta: Plevna pe 19.45, la–su 12.00, 20.00, ma 12.30, 19.45, ti 12.00, 19.45, ke 12.00, 20.00, to 12.00, 19.30. Niagara pe 13.10, to 10.00.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio