Menot

Viikon menovinkit: Valoa Festival ja Tampere Chamber Music puhaltavat henkeä ja hyvinvointia talveen

Tampere täyttyy urbaanista ja klassisesta musiikista. Myös lapsille ja lapsenmielisille on tapahtumaa. Viikon tärppejä ovat myös paikallishistoriallinen ooppera ja skeittaava koira.

Harri Joensuu
Viikon menovinkit: Valoa Festival ja Tampere Chamber Music puhaltavat henkeä ja hyvinvointia talveen

Suomalais-nigerialainen Rebecca Ogbeide on maininnut esikuvikseen muun maussa Aretha Franklinin, Etta Jamesin, Beyoncén ja Rihannan.

Jantso JokelinAamulehti

1. Kaupunkifestivaali piristää helmikuuta

Musiikki. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Valoa Festival levittäytyy Tampereen itäpuolen ravintoloihin. Kattavaan kaksipäiväiseen ohjelmistoon on mahdutettu Mara Balls Duon sekä Rättö ja Lehtisalon kaltaisia suvereeneja rock-runnojia, aimo annos suomiräppiä (Cledos, Kube, Gettomasa) sekä Vestan ja Rebeccan kaltaisia nousevia lauluntekijöitä.

Valoa Festival. 16.–17.2. Tullikamari, Olympia ja O'Connell's.

2. Oopperan vuoro kertoa sisällissodasta

Klassinen. Tällä Veljeni vartija -nimisellä teoksella ei (onneksi) ole mitään tekemistä Cheekin kanssa. Olli Kortekankaan säveltämä odotettu ooppera sijoittuu sisällissodan tapahtumien keskelle Tampereelle. Ensi-ilta on perjantaina, minkä jälkeen esityksiä on viisi. Lippujen hankkimisesta kannattanee siis innostua viimeistään nyt.

Veljeni vartija. Tampere-talo 16.2.–3.3. Liput alk. 66 e.

3. Klassisen musiikin hyvinvointifestivaali

Kamarimusiikki. Omintakeinen Tampere Chamber Music -festivaali yhdistelee klassisen ja populaarimusiikin konsertteja hyvinvointia käsitteleviin luentoihin ja workshopeihin. Reichin, Piazzollan, Schönbergin ja Brahmsin musiikin lisäksi kävijöillä on siis mahdollisuus kuulla esitelmiä muun muassa kiintymyssuhteista taiteilijan elämässä.

Tampere Chamber Music 15.–18.2. tamperechambermusic.com.

4. Huvipuisto herää eloon talvellakin

Lastentapahtuma. Särkänniemen perinteisessä koko perheen talvitapahtumassa pääsee jälleen sunnuntaina muun muassa tapaamaan Ville Viikinkiä, kilpailemaan pulkkamäkilaskussa ja köydenvedossa sekä kokeilemaan ongintaa, poniratsastusta, kasvomaalausta, pallonheittoa ja muita talvipäivän iloja. Tapahtumaan ei ole erillistä sisäänpääsymaksua.

Särkänniemen talvitapahtuma 18.2. kello 11–14.30. Vapaa pääsy.

5. Rokkia ja gospelia Tuomiokirkossa

Konsertti. Tampereen Tuomiokirkon ystävänpäivän konsertissa kuullaan ainakin rock'n'rollia, bluegrassia ja gospelia, kun Jussi Syren & The Groundbreakers, Sweet Jeena and Her Sweethearts sekä Aron & Cool Company yhdistävät voimansa. Hyväntekeväisyyskonsertilla kerätään rahaa nuorten työllistämiseen vanhusten ulkoiluavuksi.

Goldies for Oldies -konsertti. Tuomiokirkko 14.2. kello 19.

Nauska
Mopo juhlistaa Mopocalypse-albuminsa julkaisua TTT-Klubilla.

Mopo juhlistaa Mopocalypse-albuminsa julkaisua TTT-Klubilla.

6. Hillitön mopo karkaa käsistä jälleen

Jazz. Suomen tämän hetken hillittömin jazztrio on eittämättä Mopo. Yhtye on muun muassa livesäestänyt MM95-kiekkofinaalitaltioinnin ja esittänyt 24 keikkaa 24 tunnissa. Juuri ilmestyneen Mopocalypse-levyn tekeminen oli niin rajua vääntöä, että yhtye kävi jopa hajoamisen partaalla. Onneksi niin ei käynyt. Nyt Mopo lähtee käsistä TTT-klubilla.

Mopon levynjulkkarikeikka. TTT-klubi 17.2. Liput 14 e.

7. Dokumentti kuin taidenäyttely

Elokuva.Taideaarteita maailmalta -dokumentti esittelee jälki-impressionistisen maalarin Paul Cézannen muotokuvatöistä koostuvaa näyttelyä, joka siirtyy dokumentin aikana Pariisista Lontooseen ja Washingtoniin. Dokumentti tuo maalarin elämän lähelle myös asiantuntijahaastatteluiden, kirjeenvaihdon ja Cézannen elinpaikkojen kautta.

Paul Cezanne -dokumentti, Plevna 19.2. kello 17.30.

8. Suurenmoisen huonoa laulua

Teatteri. Tampereen Komediateatterin päänäyttämön uutuusesitys Suurenmoista! kertoo Florence Foster Jenkinsistä, joka tunnettiin erityisen kamalasta lauluäänestään. Itse hän piti ääntään erinomaisena ja käyttäytyi diivan elkein, mikä on tietysti mitä oivallisin komedian lähde. Teatteri lupaa, että korvatulpat sisältyvät lipunhintaan.

Suurenmoista! Ensi-ilta 16.2. kello 19. Liput 26/34/36 e.

Peero Lakanen
Suurenmoista kertoo Florence Foster Jenkinsistä, maailman huonoimmasta laulajasta. Komedian pääosissa nähdään Leena Rousti ja Ilmari Saarelainen.

Suurenmoista kertoo Florence Foster Jenkinsistä, maailman huonoimmasta laulajasta. Komedian pääosissa nähdään Leena Rousti ja Ilmari Saarelainen.

9. Skeittaava koira superdiskossa

Lastentapahtuma. Hiedanrannan Kuivaamolla järjestetään sunnuntaina koko perheelle suunnattu, monipuolisella ohjelmalla höystetty disko. Lastenmusiikin, naamiaishumun ja leikkimahdollisuuksien lisäksi luvassa on muun muassa skeittausnäytös, kolikkopelejä ja herkkubuffetti. Päivän tähtiesiintyjä on oikea skeittaava koira Rambo Staffi.

SuperDisko Kuivaamo 18.2. kello 15–18. Liput alkaen 7 e.

10. Nukkeja ja aseita

Messut. Kuinka samaan viikonloppuun voikin sattua messut nukkeharrastajille ja keräilyaseiden ystäville? Nukkekoti-, nukke- ja nalleharrastajat kohtaavat Vapriikin aulassa lauantaina kello 10–16. Militaarimateriaalin myyntitapahtuma TamArts järjestetään Tampere-talossa sunnuntaina kello 10 alkaen. Jälkimmäiseen liput 14 euroa ovelta.

Nukkemessut Vapriikissa 17.2. Asemessut Tampere-talossa 18.2.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio