Teatteri

Uusi Virgo on tulossa – Alkuperäisen nuorisomusikaalin tähtikaarti otti tatuoinnit ikuistaakseen rakkautensa

Vuoden 1997 nuorisomusikaali oli monelle nykypäivän suurnimelle ponnistuslauta teatteriin ja musiikkiin.

PETRI HUHTINEN
Uusi Virgo on tulossa – Alkuperäisen nuorisomusikaalin tähtikaarti otti tatuoinnit ikuistaakseen rakkautensa

Sami Hintsanen ottaa tatuoinnin rennosti. "Ei sattunut yhtään" mies väitti. Tom Leppäniemi siis osaa asiansa.

Matti KuuselaAamulehti

Sami Hintsanen riisuu vasemman jalan mustan sukan, heittää sen naulakon alle, vetää farkunlahkeen ylös ja asettuu makuulle Tom Leppäniemen eteen.

–Nilkkaan, sanoo Hintsanen.

–Musta vain punainen, kysyy Leppäniemi.

Hintsanen miettii, Leppäniemi ehdottaa "syvän verenpunaista".

Se sopii Hintsaselle. Leppäniemi ottaa kynän käteensä ja alkaa kaivertaa muusikon ja näyttelijän nilkkaan tyyliteltyä V-kirjainta.

Siis Virgoa.

Rakkaudesta Virgoon

Hintsanen on yksi paristakymmenestä "virgolaisesta", joka on saapunut Haloo Tattoon tiloihin ikuistamaan rakkautensa.

Virgo merkitsi mulle kaikkea. En yhtään tiedä mitä minusta olisi tullut ilman sitä, myöntää Hintsanen

Vuonna 1997 ensi-iltaan tullut nuorisomusikaali Virgo oli Hintsasen ensimmäinen kerta näyttämöllä. Kuten monen muunkin tulevaisuuden näyttelijän, tanssijan, laulajan.

Pate ja Pauli

–Enhän mä osannut yhtään näytellä. Olin nähnyt elämässäni ehkä yhden näytelmän, Veriveljet, muistelee Hintsanen.

– Rooliin etsittiin korkeaäänistä miestä. Kävin koekuvauksissa ja minut valittiin, muistelee Hintsanen käänteentekevää hetkeä.

Hintsanen tunsi Virgon porukoista ennestään vain Costello Hautamäen ja Juha Juntun. Sellaiset herrat kuin Pauli Hanhiniemi ja Pate Mustajärvi olivat täysin uusia tuttavuuksia.

–Roolinimeni taisi olla Pauli. Rakastuin, tietysti, toisen, kilpailevan jengin tyttöön. Häntä esitti Heidi Fast. Se oli muuten viimeinen rooli, jossa mulla on tukka, nauraa Hintsanen.

Nuorille tärkeää

Hän oli Virgon aikaan 25-vuotias.

–Olen tehnyt elämäni paljon. Joista asioista olen ylpeä, joistain en. Mutta Virgosta olen erittäin ylpeä, Hintsanen korostaa.

–Se oli ainutlaatuinen ponnistus. Mukaan saatiin sata työtöntä nuorta tekemään yhdessä jotain tärkeää ja hienoa. Sellainen ei unohdu ikinä.

Anne Välinoro arvosteli Virgon Aamulehdessä. Hän kirjoitti:

"Heidi Fast larpparijengin puheenjohtajana selvittää luonneroolinsa ja laulunsa kummatkin yhtä tyynen taitavasti. Rullari-Paulia esittävän Sami Hintsasen ja larppari-Villenä pomppivan Jani Koskisen taustalta löytyy bändejä ja keikkoja, mikä näkyy luontevuutena ja lavan pakottoman haltuunottona."

"Uusi Virgo" 2022

Janna Hakala otti tatuoinnin pohkeeseensa jo ennen Sami Hintsasta. Hänellä olikin aikaa kertoa hyviä uutisia – uusi Virgo on syntymässä!

–Tarkoituksena on luoda 2020-luvun nuorille samanlainen sukupolvikokemus, kertoo Hakala.

PETRI HUHTINEN
Janna Hakalan Virgo löytyy pohkeesta. Ikuisesti.

Janna Hakalan Virgo löytyy pohkeesta. Ikuisesti.

Vuoden 1997 versiossa Hakala tanssi, nyt hän ottaa ohjaajan roolin. Rullarina 20 vuotta sitten loistanut Kaisa Kuikkaniemi kirjoittaa uuden nuorisomusikaalin.

– Se tulee ensi-iltaan vuonna 2022. Silloin on kulunut 25 vuotta Virgosta, sanoo Hakala.

–Tarkoitus on luoda samanlainen suurproduktio. Esiintyjiksi valitaan nuoria amatöörejä. Heidän lisäkseen kiinnitetään tunnettuja yllätysnimiä, kertoo Hakala.

Hintsanen mukaan

Aikooko Sami Hintasen olla mukana produktiossa?

–Ilman muuta, jos vain löytyy sopivia hommia. Voisin vaikka kouluttaa nuoria laulajia, opettaa kuinka näyttämöllä lauletaan, innostuu Hintsanen heti.


Kommentit (1)

  • Neitsyt

    Hienoa että tulee uusi versio Virgosta.Tsemppiä tekijöille!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio