Nyt se on varmaa: Uusi musiikkiklubi avataan paraatipaikalle Tampereen keskustaan

1905 valmistuneessa suojellun salissa suunnitellaan parhaillaan perusparannusremonttia. Muun muassa rakennuksen katto pitää uusia.

Timo Marttila
Nyt se on varmaa: Uusi musiikkiklubi avataan paraatipaikalle Tampereen keskustaan

Tammerkosken rannan vanha lehtilukusali muuttuu akustispainotteista elävää musiikkia tarjoavaksi klubiksi viimeistään marras-joulukuun vaihteessa 2018.

Markus MäättänenAamulehti

Tammerkosken rannan vanhaan lehtilukusaliin suunniteltu G Livelab -musiikkiklubi avataan viimeistään marras-joulukuun vaihteessa 2018. G Livelabin on tarkoitus tarjota elävää musiikkia, kuten klassista, jazzia, rokkia ja räppiä. Musiikin lajityyppiä ei rajata, kunhan se on akustispainotteista.

G Livelabin omistaa Suomen muusikkojen liitto ry, joka perustaa Tampereen klubia pyörittämään Tampereelle oman yleishyödyllisen osakeyhtiön.

–Yhtiö ei jaa osinkoa omistajilleen, vaan mahdollinen tuotto käytetään klubin toimintaan. Kun yhtiö on paikallinen, se maksaa yhteisöveronsa Tampereelle, sanoo G Livelabin Tampereen projektijohtaja Annamaija Saarela.

Lue lisää: Vanhaan lehtilukusaliin on tulossa musiikkiklubi Tampereella – Suunnitelmat ovat jo pitkällä

Saarelan mukaan Muusikkojen liitto teki lopullisen päätöksensä lähteä toteuttamaan klubia Tampereelle joulukuun puolivälissä. Vuokrasopimus allekirjoitetaan Tampereen kaupungin kanssa helmikuun loppuun mennessä. Seuraavaksi lehtilukusalissa pitää tehdä remontti, jonka tarpeita erikoissuunnittelijat juuri kartoittavat.

–Rakennushan on rungoltaan hyvässä kunnossa, mutta siihen täytyy tehdä aika isoja perusparannustöitä. Esimerkiksi katto pitää uusia.

Suojeltu rakennus

Remontin suunnittelu ja toteutus ei ole yksinkertaista, sillä Birger Federleyn vuonna 1905 suunnittelema kaarikattoinen halli on suojeltu ja se sijaitsee muinaismuistoalueella.

–Lausuntoja on pitänyt pyytää maakuntamuseolta ja muilta instansseilta, mutta vihreätä valoa on hankkeelle joka puolelta näytetty.

Lehtilukusalin sisäänkäyntikerrokseen tulee esiintymistilat, aula- ja keittiötilat. Aula- ja keittiötilojen päälle tulee parvi, johon mahtuu muutama kymmenen asiakaspaikkaa ja toimistotilat. Alakerrokseen tulevat yleisö-wc:t, sosiaalitilat ja harjoitustila muusikoille. Asiakaspaikkoja tulee klubille yhteensä 250–300.


Kommentit (7)

  • Sohvi89

    Hienoa! Suomi kulkee vahvasti kohti keski-eurooppalaista live-musiikkikulttuuria, mahtavaa!
    Nyt varmistetaan ettei Suomi liian pienenä maana jatka enää ”piiripienipyörii, pärstäkerroin-teemaa, jota todistetaan mm. lukuisissa tv-ohjelmissa.
    Kiitos Muusikkojenliitto!

  • eläkeläinen

    Tuskin sinne meillä perustallaajilla, eli pientä eläkettä saavilla on mitään asiaa. Tätä nykyä on hyvin rajattu meidän lompakolle sopivat paikat. Hyvätuloisille ja eliitille näitä paikkoja luodaan!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio