Televisio

Uuden Päivän toiseksi viimeistä jaksoa kuvattiin haikeissa tunnelmissa – Atte Reunanen jättää hyvästit Oskun roolille: "Osku ja minä olemme kasvaneet samaa tahtia"

Yle
Uuden Päivän toiseksi viimeistä jaksoa kuvattiin haikeissa tunnelmissa – Atte Reunanen jättää hyvästit Oskun roolille: "Osku ja minä olemme kasvaneet samaa tahtia"

Osku (Atte Reunanen) on Virtauksen lukion ylioppilasjuhlissa syksyllä nähtävässä jaksossa numero 785. Reunasen omatkin ylioppilaskirjoitukset jatkuvat syys-lokakuussa. Nyt kesällä nähdään Uusi Päivä -uusintoja, tänään ovat vuorossa jaksot 522–526.

Tiina VuorimäkiTampere

Uuden Päivän osan 799 kohtausten kuvaukset sujuivat vikkelästi Mediapoliksen studiossa Tohlopissa Tampereella. Teossa oli sarjan toiseksi viimeinen jakso, joka tulee ulos joulukuussa. Viimeisen kauden tapahtumia kuvataan heinäkuun loppupuolelle asti.

Atte Reunanen on ollut mukana alusta saakka eli vuodesta 2010. Roolihahmo Osku Haavisto oli noin 11-vuotias, kun sarja alkoi. Päätösjaksoissa hän on 19-vuotias nuori mies.

Reunanen jättää Oskun haikeana, mutta toteaa samalla, että mikään ei ole ikuista.

–Osku ja minä olemme kasvaneet fyysisesti samaa tahtia, Reunanen sanoo.

Hän muistuttaa kuitenkin, että Osku ja Atte eivät ole sama henkilö.

Lue myös:

Uusi päivä -sarjaa on pitkin matkaa rakennettu mittatilaustyönä: kun katsojiksi haluttiin kolmekymppisiä naisia, sarjaan tuotiin Kai Vaineen näyttelemä hahmo

Reunasella on ollut kahdeksan vuoden ajan kuvauksia keskimäärin pari kertaa viikossa. Tällä viikolla hän on ollut töissä tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina. Työpäivät kestävät yleensä muutaman tunnin kerrallaan.

Rooli on tehnyt Reunasen tunnetuksi. Hän sanoo, ettei se ole erityisesti haitannut hänen elämäänsä.

–Välillä huomaan supinaa ja tuijottelua ympärillä, mutta suoria yhteydenottoja tai nimikirjoitusten pyytäjiä on tullut vastaan harvemmin.

Uuden päivän kuvaukset ovat vieneet aikaa koululta ja kavereilta. Reunasen mukaan joskus on harmittanut, kun ei ole voinut olla myöhään ulkona, koska on ollut kuvaukset aamulla.

–En silti ole koskaan halunnut pois Uudesta Päivästä.

Reunasen seuraavat tavoitteet ovat ylioppilaskirjoitukset, armeija ja opiskelupaikka.

Ylioppilaslakki on tarkoitus painaa päähän ensi keväänä. Tulevaisuudessa Reunanen toivoo tekevänsä näyttelijän töitä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio