Tyly tyrmäys luomulle: ”Luomuideologia on pelkkää elintarvikkeiden kalleuttamista”

Veli-Jukka Mustaj‰rvi
Tyly tyrmäys luomulle: ”Luomuideologia on pelkkää elintarvikkeiden kalleuttamista”

Oi, luomuomenoita! Tuleeko kuluttajalle nyt hyvä mieli, kysyy Punainen vaate.

Anne VälinoroAamulehti

Onko luomuruoka aidosti luonnonmukainen vaihtoehto vai pelkkää kuluttajien rahastamista?

Toimittajat Anne Välinoro ja Markus Määttänen keskustelevat Aamulehden Punainen vaate -ohjelmassa erilaisista sertifikaateista, joilla elintarvikkeita ja muita tuotteita merkitään. Määttänen väittää, että luomutuotteet eivät oikeasti ole luonnonmukaisia. Katso jakso alta:

 

– En tykkää luomun käsitteestä. Se, mitä ihminen istuttaa, kasvattaa ja prosessoi, ei ole luomua, vaikka se olisi kuinka hevosenpaskalla lannoitettua, Määttänen väittää.

– Tämä luomuideologia ei ole mitään muuta kuin elintarvikkeiden kalleuttamista. Jos jokin myydään meille elintarvikkeena, se on niin prosessoitua tavaraa, että siinä ei ole mitään luomua. En tykkää siitä. Luomu on sitä, että menet metsään, kaadat hirven ja syöt sen. Tai keräät puolukoita.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Toimittajan ensimmäinen ohjesääntö: Tarkista faktat.

  • Nimetön

    ”En silti haluaisi joutua maksamaan enemmän, vaan parempaa toimeentuloa, kaikille, että voivat itse valita, mitä ravintoa käyttävät.”

    Ja mitähän tämä tarkoittaa? Parempaa toimeentuloa ostajille, että on varaa maksaa enemmän kalliimmasta luomuruoasta? (Joka on siis sinänsä ristiriitainen ajatus…) Vai parempaa toimeentuloa luomutuottajille, että ruoalla ei pitäisi pitää kalliimpaa hintaa? (Ja valtioko sen toimeentulon maksaisi, että ruoka ei olisi kalliimpaa? Lisää tuulitukiaisia ja vastaavaa vihreää tukea?)

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio