Tukholman monikielisissä esikaupungeissa nuoret ovat kasvaneet kahden kielen kulttuuriin – Ruotsin "Silicon Valley", Kista, on Rinkebyn naapurilähiö

Kirjailija Tiina Laitila Kälvemark on asunut yli 10 vuotta Tukholman Kistassa. Otsikoihin nousseen Rinkebyn naapurilähiö tunnetaan Ruotsissa monikulttuurisena informaatioteknologian keskittymänä.

Silja Viitala
Tukholman monikielisissä esikaupungeissa nuoret ovat kasvaneet kahden kielen kulttuuriin – Ruotsin "Silicon Valley", Kista, on Rinkebyn naapurilähiö

Noin 12 000 asukkaan Kista on 1970-luvulla syntynyt Tukholman esikaupunki. Tiina Laitila Kälvemark on asunut asuinalueella yli 10 vuotta.

Nina LehtinenAamulehti, Tukholma

Aamulehden Tulenkantaja-vientikirjapalkinnon ehdokas, kirjailija ja ruotsinsuomalaisen Sisu-radion tuottaja Tiina Laitila Kälvemark on nuoruudessaan asunut Tampereen Hervannassakin, mutta Tukholman Kistan hän tuntee nykyään paremmin.

Videolla kirjailija ja kahden kaksikielisen nuoren äiti esittelee kotiseutuaan Kistaa, joka on uutisotsikoihin nousseen Rinkebyn naapurilähiö:

 

Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Masitus

    Mitä ihmeellistä tuossa on, kun kerran naapurin Rinkebyssä onlukio, jonka suomenruotsalaisen rehtori transformoi eliittyopistoksi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio