Popin, viihteen ja kulttuurin vuosi 2016 oli suurien maestrojen lopullisia jäähyväisiä ja kollektiivisen surun osoittavia R.I.P. -sanoja sosiaalisessa mediassa.

Traagisten menetysten keskellä nautittiin myös hilpeistä saavutuksista, lämpimistä jälleennäkemisistä ja onnistumisista.

Näyttelyissä ja konserteissa juoksi väkeä, valkokankaalle saatettiin uusia hienoja elokuvia, kotimaista kirjallisuutta käännettiin maailman kielille, palkintoja jaettiin, ja Suomessa hiljennyttiin vastaanottamaan 100-vuotisjuhlaa.

Ihanimmat kaikista, David Bowie ja Leonard Cohen näyttivät luomisvoimansa ja arvokkuutensa vielä viimeisinä tekoinaan kuin alleviivaten, että pop ei ole enää vuosiin nuorison yksinoikeus, se on jo pitkään ollut myös vahvasti keski- ja seniori-ikäistä. Kaiken ikäisille tehtyä.

Tekijät vaihtuvat, mutta teokset elävät viitteinä ja lainauksina, uusina kerronnan tapoina. Maailma ei todellakaan tähän lopu. Päinvastoin, kulttuuri on aina ollut se paikka, jossa synnytetään uutta.

Hurjaa ja hienoa kulttuurivuotta 2017! Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan?


Kommentit (1)

  • -A-

    Aijai, teatterin ystävältä meni tuo Patriarkka hudiksi, mutta muuten tuli 11/12. Lienen siis perin hyvin seurannut kyltyyriä. ☺️

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio