Tänne perjantaina: Erinin keikalle ironisia lyriikoita kuuntelemaan

Yo-talo
Tänne perjantaina: Erinin keikalle ironisia lyriikoita kuuntelemaan

Erin Anttila esiintyy ajan hengen kiteyttävillä lauluillaan Yo-talolla pe 8.12.

Markus MäättänenAamulehti

Tänä syksynä Idols-ohjelman tuomarina hohtanut Erin on mahdoton ohittaa, jos sattui leimautumaan Nylon Beatiin 1990-luvulla. Erin Anttilan ja Jonna Kososen duon biisien nimiä olivat sellaiset kuin Seksi vie ja taksi tuo, Rakastuin mä looseriin ja Satasen laina. Lauluissa risteilevien ironioiden verkosto vei mennessään.

Perjantaina Erin Anttila nousee soolokeikalle Yo-talon lavalle. Erinin ensimmäinen soololevy Hunningolla on jo kuuden vuoden ikäinen, kolminkertaista platinaa myynyt ja sen jälkeen julkaistut kaksi levyä otettiin nekin hienosti vastaan. Lyriikoiden teho ei ole soolona vaimentunut.

Kuunnelkaa vaikkapa Vanha nainen hunningolla: "Ja miten vaikee ois selittää, kuinka liitto laimenee / Nelkytvuotta saman miehen lakanoissa, naiseuteni niihin pudotin / Sen löytämän sun halusin." Tai Ei taida tietää tyttö: "Tiskillä taas surraa yksi hymykuoppainen / Kuuluu ploppeja aivan liian monta / Äijän puhelinta vilkaisen / Mitä hittoa? / On hymiöö, on sydämii, "oisko kreisii olla ystävii?"

Erin Tampereen Yo-talolla, Kauppakatu 10, pe 8.12. Showtime klo 23. Liput 21,5 euroa.

Pakopaikka

Tuntematon sotilas. Jos tuli itsenäisyyspäivänä katsottua vanha Tuntematon, nyt kannattaa katsoa uusi. Esimerkiksi Hannes Suomisen esittämä Vanhala käkättää uudessa Aku Louhimien Tuntemattomassa aivan loistavan henkilökaaren.

Tuntematon sotilas esitetään pe 8.12. Plevnassa klo 14.50, 17, 21 sekä Cine Atlaksessa 18.40 ja 19.30. K16.

Päivän paras

JVG. Kalevala-mitan ja luterilaisen loppusoinnun jälkeen suomalainen sanataide kukkii räp-musiikissa. Kuunnelkaa vaikkapa JVG:n biisiä: "Ennen kuutta herään / Se on uutta erää / Huutaaks jengi perää / ku se perjantai ei tuukkaa enää."

JVG Tampereen Pakkahuoneella, Pakkahuoneenaukio 2, pe 8.12. klo 21. Liput alkaen 31,5 euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio