Tampereen Sävelen kuorokatselmuksesta puuttuivat huiput

Tampereen Sävel päättyi kuorokatselmuksen päätöskonserttiin.

Harri HautalaAamulehti

Tampereen Sävel -festivaali huipentui sunnuntaina perinteisen kuorokatselmuksen päätöskonserttiin ja parhaiden kuorojen palkitsemiseen.

Tällä kerralla ei annettu lainkaan kolmen kultaleiman korkeinta tunnustusta. Viisi kuoroa sai kahden kultaleiman arvon suorituksistaan. Ne ovat Christophorus-Kantorei (Saksa), Junges Consortium Berlin (Saksa), Kamarikuoro Värinä (Helsinki), Oriana (Ukraina) ja Vaskivuoren lukion kamarikuoro (Vantaa).

–Kuorokatselmuksen yleinen taso oli hyvä, vaikka kirkkain kärki puuttui. Kuorojen keskitaso oli jopa tavallista parempi. Kolme kultaleimaa eli erinomainen arvosana olisi edellyttänyt lisää monipuolisuutta ohjelmistoon, vahvuutta esiintymiseen ja korkeampaa yleistä musiikillista tasoa, kertoi tuomariston puheenjohtaja Heikki Liimola kilpailun jälkeen.

Päätöskonsertissa julkistettiin myös Suomen kuoronjohtajayhdistyksen ja Tampereen Musiikkiakatemian järjestämä nuorten kuoronjohtajien kilpailu, joka järjestetään Tampereella 17.–18.3.2018. Voittaja pääsee johtamaan Tampere Cappella -kuoroa Tampereen Sävelessä 2019.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio