menot

Taiteilija maalasi vuosikaudet teosta, kutsuu sitä hitaaksi Instagramiksi

Taiteilija maalasi vuosikaudet teosta, kutsuu sitä hitaaksi Instagramiksi

Markku Laakson teoskokonaisuus Syntymän ja kuoleman välissä sisältää 65 neliön muotoista maalausta.

Anu Ala-Korpela

Taiteilija Markku Laakso tunnetaan parhaiten Elvis-aiheisista teoksistaa. Niissä Elvis seikkailee milloin missäkin, vaikka Lapin lumilla.

Tampereella Mältinrannan näyttelyn pääteos koostuu 65:stä neliömäisestä, saman kokoisesta maalauksesta. Laakso kertoo tehneensä maalauksia hetken mielijohteesta, spontaanisti riippumatta siitä onko niillä yhteyttä toisiinsa.

Hän kuvaa teossarjaa kuin slow Instagramiksi, hitaaksi instagramiksi, jota päivitti neljän vuoden ajan. Maalattavat aiheet hän valitsi juuri ennen toteutusta, kulloisenkin tunnelman mukaan – täysin vapain käsin.

Syntyi teoskokonaisuus Syntymän ja kuoleman välistä, 2011–2017.

Mukana on yksityisiä ja yleistä, havaintoja maalatuista tai valokuva-albumia lainaavista kuvista.

Laakso on maalannut myös teoksia kaksosista erilaisissa maisemissa, kuten lumisessa metsässä tai vesiputouksella.

Laakso on syntynyt Enontekiön Lapissa, mutta asuu ja työskentelee tätä nykyä Turussa.

Markku Laakson näyttely Syntymän ja kuoleman välissä avautuu Taidekeskus Mältinrannassa la 11.11.

Ilo. Oi iloitkaa, te kristityt -kantaatti saa kantaesityksensä Messukylän kirkossa lauantaina. Kantaatti on sävelletty 5-ääniselle kuorolle, neljälle laulusolistille ja pienelle orkesterille. Teoksen on säveltänyt kanttori Petri Karaksela. Esitys kestää hieman yli tunnin.

Oi iloitkaa, te kristityt -kantaatti Messukylän kirkossa la 11.11. klo 17

Iskusana. Tutut laulut kulkevat nyt ranskaksi. Irina Björklund on valinnut Finlandais-ohjelmistoon suomalaisia klassikoita J. Karjalaisesta Hectoriin, koettaviksi ranskalaisen chanson-musiikin kautta. Millainen onkaan suomalainen?

Irina Björklund: Finlandais TTT-klubilla la 11.11. Show klo 22, ovet klo 21.30.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio