Menot

Sytytä kynttilä Viattomien lasten päivänä

Enkelikirkossa halutaan muistaa kaikkia niitä lapsia, joiden joulua varjostavat pelko, puute tai sota.

Minna Jalovaara / Aamulehden arkisto
Sytytä kynttilä Viattomien lasten päivänä

Perinteinen Enkelikirkko täyttää Aleksanterin kirkon Viattomien lasten päivänä.

Raili Roth

Kirkkovuoden neljäs joulupäivä on omistettu viattomille lapsille. Tampereella perinteinen Enkelikirkko täyttää Aleksanterin kirkon Viattomien lasten päivänä. Enkelikirkko avautuu jo 64. kerran.

Viattomien lasten päivänä halutaan muistaa kaikkia niitä lapsia, joiden joulua varjostavat pelko, puute tai sota. Pyhää on vietetty 400-luvulta saakka.

Kirkkoväki voi sisään tultuaan käydä sytyttämässä ovilta jaettavat kynttilät alttarilla. Enkelikirkon ohjelma on perinteinen. Ilta alkaa virrellä Nyt sytytämme kynttilän.

Musiikki Sointulan lapset esittävät musiikkia ja pastori Riikka Sydänmaa puhuu.

Enkelikirkon kohokohta on enkelipukuisten lasten kynttiläkulkue hämärässä kirkossa.

Vanhin enkeleistä lukee jouluevankeliumin. Enkelikirkko päättyy Maa on niin kaunis -lauluun.

Iltatapahtuman järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin naistoimikunta. Kolehdin tuotto menee Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin Lukumummi- ja lukuvaari -toimintaan.

Enkelikirkko to 28.12. klo 18–19 Aleksanterin kirkossa.

Teemu Nikki -faneille. Elokuvateatteri Niagara esittää samana päivänä kolme Teemu Nikin elokuvaa. Kello 16.30 rävähtää kankaalle komedia 3Simoa. Verhon takaa -lyhytelokuva alkaa kello 18.15 ja heti sen jälkeen Armomurhaaja. Kello 19.45 Nikki kertoo elokuvistaan Niagarassa.

Teemu Nikki -päivä to 28.12. klo 16.30 alkaen Niagarassa.

Metsän rauha. Luonto-Liiton Hämeen piiri vie perheet retkelle Niihaman Majan metsiin. Ota omat eväät mukaan nuotiolle. Retki kestää 2–3 tuntia. Osallistumismaksu on kolme euroa perheeltä. Ilmoittautuminen viimeistään 27.12. osoitteeseen molsa.vilma@gmail.com.

Aarreretki perheille to 28.12. klo 11–14 Niihaman majalla.


Kommentit (2)

  • -A-

    Minä sytytin Turun Tuomiokirkossa joulun alla kynttilän liian varhain ja liian nuorena täältä poistuneen, minulle tärkeän ihmisen muistolle. Ventovieraille en ole pitänyt tapana sytytellä muistokynttilöitä. 😒

  • Nimetön

    Huomiota kannattaa kiinnittää myös tulevaisuuteen. Tulevaisuuden Suomen lapsille ei saisi antaa nousta sodan uhkaa. Uhka on jo nyt vakavasti nousussa, tietyn uskonnon edustajien saapumisen vanavedessä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio