Savon Sanomat: Minna Canthin kotitalon kohtalo näyttää heikolta

STT

Kirjailija Minna Canthin kotitalo Kuopiossa saattaa jäädä ilman remontoijaa, kertoo Savon Sanomat. Kulttuurineuvos Veijo Baltzar ja rakennusyhtiö NCC ovat purkaneet esikauppasopimuksen Canthin (1844–1897) kotitalosta Kanttilasta.

Säädöksien täyttämiseksi talo olisi pitänyt purkaa lähes kokonaan, ja pelkästään purku-urakka olisi maksanut satojatuhansia euroja, Savon Sanomat kertoo. Baltzar sanoo lehdelle, että sopimuksen purkamisen pohjimmainen syy ei ollut talossa vaan rakentamiseen liittyvässä byrokratiassa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio