Satellite Storiesin uudelta albumilta kuulee halun päästä kauas ja kasvaa suureksi

Levyt: Arvioituna myös Mikko Laakson, Jarkka Rissasen, King Satanin ja Sabbath Assemblyn uudet albumit.

Satellite Storiesin uudelta albumilta kuulee halun päästä kauas ja kasvaa suureksi
Markku Makkonen

Satellite Stories: Young Detectives

★★★★ Suomen kansainvälisin indiepopyhtye soittaa komeasti. Satellite Storiesin neljäs albumi on monipuolinen ja nälkäinen rypistys, jolta kuulee halun päästä kauas ja kasvaa suureksi. Young Detectives peilaa popin historiaa ja asettelee tutut palat mielikuvitukselliseen järjestykseen. Oulusta on tullut ennenkin hienoja bändejä. Niin tälläkin kertaa.

Mikko Laakso: Merten legenda

★★★★ Maailman meriltä kokemuksia albumiinsa hakenut Mikko Laakso on oivallinen tarinaniskijä. Kepein ja iskelmällisin keinoin purjehtiva Merten legenda lipuu keveästi ja huolettomasti, mutta tekstillisesti Laakson tarinat ovat pieniä novelleja. Ajaton henki ja mielikuvituksen lento auttavat Merten legendan vaivatta väylälle kohti musiikillista menestystä.

Jarkka Rissanen: Hybrid Soul

★★★★ Jarkka Rissanen ja Sons of the Desert -yhtye ovat matkalla ei-mihinkään. Hybrid Soulin bluesista lähtevä poljento sivuaa progea ja jopa piirpaukemaista lähestymistä etnoon. Kokeneiden soittajien erikoisen tarkassa jammailussa on outoa voimaa. Vaikka Hybrid Soulista ei todellakaan saa kiinni, se hiipii salakavalasti liki ja puristaa syvältä sielusta.

King Satan: King Fucking Satan

★★ Tamperelainen King Satan kokeilee, onko shokkiarvoista enää mihinkään. Provokatiivinen nimeäminen, irvokas ulkoasu ja kaiken kattava lopunajan tunnelma toimivat muinaisella 1970-luvulla, mutta nyt nämä asiat ovat osa normaalia konemetallin kehystä. Musiikillisesti King Satan kaatuu päälle voimalla, vaan ei muulla. Raskasta, kyllä!

Sabbath Assembly: Rites of Passage

★★ Amerikkalainen Sabbath Assembly ei päästä kuulijaa helpolla. Doom metal ja psykedeelinen rock sulavat yhtyeen käsittelyssä massaksi, josta on hyvin hankala erottaa makuja tai vivahteita. Rites of Passage on soundeiltaan laaja mutta fokukseltaan suppea – tuote, jota on lähdetty tekemään suu viivana, ilman huumorintajua ja mielessä vain yksi maali.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio