Sairas mies halusi kotiin tyttärensä lakkiaisiin – pysäyttävä viesti tuli samana aamuna kello 7.30

Saattohoitajat kertovat työstään dokumenttielokuvassa, joka sai ensi-iltansa torstaina.

Pohjola-filmi
Sairas mies halusi kotiin tyttärensä lakkiaisiin – pysäyttävä viesti tuli samana aamuna kello 7.30

Hanna Hävölä on työskennellyt saattohoitajana 20 vuotta. Hän kertoo työstään alla olevalla videolla.

Tuukka VälimäkiAamulehti

Saattohoitaja Hanna Hävölän mieleen on jäänyt pysyvästi mieleen tapaus, joka sattui vuosia sitten.

Hävölä hoiti liikuntakyvytöntä miestä, jonka harras toive oli päästä kotiin tyttärensä lakkiaisiin. Toive oli määrä toteuttaa, mutta kaikki muuttui lakkiaispäivän aamuna.

Hävölä kertoo koskettavan tarinan videolla:

 

Aamulehden sivuilla nähtävä kolmeosainen Saattohoitajat kertovat -sarja on osa Jenny Timosen ohjaamaa lyhyttä dokumenttielokuvaa Vielä pienen hetken vierelläsi, joka sai ensi-iltansa Tampereella torstaina.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa saattohoitajat kertovat, mitä saattohoito on käytännössä. Dokumentti on kuvattu Pirkanmaan hoitokodissa Tampereella.

Torstain ensi-ilta oli kutsuvierasnäytös, mutta 13-minuuttisesta elokuvasta järjestetään julkiset näytökset elokuvateatteri Niagarassa lauantaina 28. lokakuuta kello 12 ja 12.30. Näytöksiin pääsee Aamulehden kanta-asiakaskortilla ilmaiseksi.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Vaikea aihe, mutta niin lohdullista tietää, että on tällaisia hoitopaikkoja ja tällaisia hoitajia olemassa <3

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio