Rajuilma koettelee festarivieraita Suvilahdessa – "On tämä oikeasti Flow'lle aika poikkeuksellista"

Ennen myräkän nousemista kaupunkijuhlien klassikkoa saatiin viettää aurinkoisessa säässä pitkälle alkuiltaan. Uusi festivaalialue keräsi kävijöiltä myönteistä palautetta.

Mauri Ratilainen
Rajuilma koettelee festarivieraita Suvilahdessa – "On tämä oikeasti Flow'lle aika poikkeuksellista"

Rankkasade Suvilahden yllä alkoi hieman kello seitsemän jälkeen.

Anna Humalamäki

Helsingin Suvilahdessa vietettävää Flow Festivalia kiusaava rajuilma puhkesi hieman kello seitsemän jälkeen ja sai festivaalivieraat pakenemaan sateen suojaan.

Keikat keskeytettiin neljällä lavalla: Lapin Kulta Red Arenalla, Bright Balloon 360 -lavalla, Zalando Black Tentissä ja päälavalla.

Yhdysvaltaisräppäri Danny Brownin keskeytynyttä keikkaa ei enää jatketa uudestaan. Bright Balloon 360 -lavalla koko loppuillan ohjelma on peruttu, eli Mikko Joensuun ja Janka Nabayn konsertit jäävät väliin.

Päälavan ohjelmaa on tarkoitus jatkaa.

Mauri Ratilainen
Uudella Bright Balloon -alueella käytiin myös vinyylilevyjen kauppaa.

Uudella Bright Balloon -alueella käytiin myös vinyylilevyjen kauppaa.

Rajuilman puhkeamiseen oli Tiaisen mukaan varauduttu jo aamusta lähtien yhdessä turvatiimin kanssa. Alueelta oli kerätty pois esimerkiksi irtonaisia tavaroita, jotka olisivat voineet lähteä tuulen mukana lentoon.

Tiaisen mukaan näin huonoa keliä ei ole tapahtumassa nähty ainakaan viime vuosina.

–On tämä oikeasti Flow'lle aika poikkeuksellista.

Aikaisemmin iltapäivällä festivaalia saatiin viettää vielä aurinkoisessa säässä.

Kun yhdysvaltalainen lauluntekijä Julie Byrne aloitteli ensimmäisten artistien joukossa lauantaipäivän keikkarupeamaa Suvilahdessa, yleisössä istui tyytyväisen näköisiä kävijöitä. Uudelle paikalle sijoitettu Bright Balloon -lava oli kaukana päälavan metelistä ja siellä oli tarjolla tuplamäärä istumapaikkoja viime vuoteen verrattuna.

Mauri Ratilainen
Yhdysvaltalainen Julie Byrne hurmasi festariyleisön folk-tunnelmoinnillaan.

Yhdysvaltalainen Julie Byrne hurmasi festariyleisön folk-tunnelmoinnillaan.

–Minun mielestäni on parempi, kun tämä on siirretty pois päälavan vierestä, totesi konserttia seuraamaan tullut Iisa Löksy.

Viime vuonna Flow sai kävijöiltä kielteistä palautetta tungoksesta. Osa festivaalivieraista koki, että keikkoja ei mahtunut katsomaan riittävän läheltä ja väkimäärä tuntui paikoitellen pelottavalta.

Järjestäjät reagoivat tilanteeseen muun muassa ottamalla käyttöön kokonaan uuden 1,5 hehtaarin alueen, jolla on Balloon-lavan lisäksi hengailutilaa ja ruokailupaikkoja.

–Tilanne on selvästi helpottunut tänä vuonna, Löksy arvioi.

Telttakatokseen sijoitetuilla, ilmapalloin koristelluilla riipputuoleilla istuskeli ystäviensä kanssa usean vuoden Flow-konkari Juho Koponen. Festivaalilla käyminen on porukalle jokavuotinen traditio: Suvilahteen vetävät kerta toisensa jälkeen kaverit ja urbaani tunnelma.

–Täällä esimerkiksi ruoka on ihan törkeän hyvää, Koponen toteaa.

Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat porukan mielestä brittiläinen elektropop-trio The xx ja kotimaan kovimpiin nimiin kuuluva Alma. Kaveruksia ei haittaa edes se, että viime vuosina Flow’sta on tullut yhä enemmän suuren yleisön tapahtuma verrattuna takavuosiin, jolloin paikan päälle löysivät vain kaikkein trenditietoisimmat – päinvastoin.

–Sehän on makeaa. Tämä on kohta jo vientituote Suomelle, Koponen tuumaa.

Samoilla linjoilla ovat Laura Eskola ja Eeva Kylén, jotka ovat istahtaneet punomaan itselleen kirkkaanvärisiä kukkaseppeleitä. Heidän mielestään Flow on onnistunut urbaanin miljöön ja artistikattauksena avulla säilyttämään omaleimaisuutensa, vaikka tapahtuma onkin nykyään monen suosikki.

Mauri Ratilainen
Vielä iltapäivällä keli oli hieno. Laura Eskola ja Eeva Kylén punoivat itselleen kukkaseppeleet.

Vielä iltapäivällä keli oli hieno. Laura Eskola ja Eeva Kylén punoivat itselleen kukkaseppeleet.

–Ei se ole mikään huono asia. Kaikki ilmiöt laajenevat aina, vaikka ne olisivat ensin jonkin pienen porukan juttu, Kylén pohtii.

Lauantaipäivän kääntyessä iltaa kohti Suvilahden ylle kerääntyvät tummat ukkospilvet saivat festivaalivieraat mietteliäiksi. Moni kuitenkin jonotti edelleen sadetta pelkäämättä suosikkiartistiensa keikoille.

Seitsemältä esiintymisensä aloittavan yhdysvaltalaisräppäri Danny Brownin keikkaa odottivat Hertta Kella, Viena Orrela ja Aleksandra Jääskeläinen. Eturivissä seisovat kaverukset kertoivat kuitenkin, että itse asiassa illan kohokohta olisi vasta myöhemmin.

–Oikeastaan Death Grips on ykkösnimi, Kella totesi.

Mauri Ratilainen
Flow-kävijijöitä kiusasi Kiira-myrsky.

Flow-kävijijöitä kiusasi Kiira-myrsky.

Illan edetessä myös tunnelma alueella tiivistyi. Ruotsalaisräppäri Silvana Imam veti Zalando Black Tentin ääriään myöten täyteen.

Keikkaa seuraamassa olleet Ilona Lehtinen ja Johanna Runila olivat kuitenkin sitä mieltä, että tilaa teltassa oli riittävästi ja tunnelma mahtava. Myöhemmin illalla ystävysten oli tarkoitus siirtyä seuraamaan Alman esiintymistä.

–Toivotaan, että keikka on hyvä ja ehditään ennen ukkosta pois, Lehtinen tuumasi vielä tuolloin.

Mauri Ratilainen
Uudella Bright Balloon -alueella saattoi istuskella hauskoissa, katosta roikkuvissa pallotuoleissa.

Uudella Bright Balloon -alueella saattoi istuskella hauskoissa, katosta roikkuvissa pallotuoleissa.

Päivitetty 12.8. klo 21.50 jutun alkua tiedoilla keikkojen jatkumisista ja peruuntumisista.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • -A-

    Tottakai tällainen myräkkä on poikkeuksellista, mutta silti festareilla yleensä ollaan taivasalla keikkoja katsomassa. Sen mukaan pitää sitten festivaalivieraan osata varautua.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio