Pori Jazz peruu Aki Ruotsalan nimityksen toimitusjohtajaksi

Pori Jazz ja sen tulevaksi toimitusjohtajaksi valittu Aki Ruotsala joutuivat keskiviikkona mediakohun silmään, kun Ruotsalan aiemmin esittämät ajatukset homoseksuaalisuudesta nousivat julkisuuteen.

Veera Korhonen / Alma median arkisto
Pori Jazz peruu Aki Ruotsalan nimityksen toimitusjohtajaksi

Aki Ruotsalan nimitys Pori Jazzin toimitusjohtajaksi perutaan.

Essi LehtoAamulehti

Pori Jazz -festivaalia järjestävä Pori Jazz 66 -yhdistyksen hallitus on päättänyt perua toimitusjohtajaksi valitun Aki Ruotsalan nimityksen. Syyksi hallitus ilmoittaa Ruotsalan tänään julkisuuteen tulleet lausunnot, jotka ovat hallituksen mielestä festivaalin arvojen vastaisia.

Satakunnan Kansa uutisoi keskiviikkona Ruotsalan homovastaisista kommenteista. Ruotsala muun muassa kertoi ajattelevansa, että homojen sijaan olemassa on vain homoutta.

–Pori Jazz irtisanoutuu täysin ja ehdottomasti kaikesta syrjinnästä. Olemme yhdenvertainen ja syrjimätön festivaali. Nämä arvot ovat yhteiset Pori Jazzin hallitukselle ja koko henkilökunnalle. Pyydämme anteeksi kaikilta, joita asia on koskettanut ja loukannut, Pori Jazz 66 -yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola lausuu.


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • Nimetön

    ”Onko teistä kukaan lukenut kommenttia jost kyseinen puolestaloukkaatuminen sai alkunsa ,jos Suomessa ei siedetä tällaisia kommenttia ,se on sananvapauden rajoittamista ”

    Onko sananvapautta kuitata että homoja ei ole olemassakaan, jos on niin kristittyjäkään ei ole olemassa, on vain pyramidihuijaus nimelltään kristinusko.
    Käytin tuossa juuri sanavapauttani 😉

  • Nimetön

    Niin, toiset vaan on tasa-arvoisempia kuin toiset. Kristityn mielipiteillä ei ole mitään sijaa enää tässä maassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio