Popedan perustelut vetäytyä Emma-gaalasta ontuvat: Yhtyeen historia on täynnä playback-esiintymisiä

Popeda-historioitsija Vesa Kontiainen luettelee useita television musiikkiohjelmia, joissa Popeda on esiintynyt playback-nauhan kanssa.

Raimo Nieminen
Popedan perustelut vetäytyä Emma-gaalasta ontuvat: Yhtyeen historia on täynnä playback-esiintymisiä

Popeda, kuuluisa playback-yhtye jo vuonna 1983.

Vesa LaitinenAamulehti

Popeda ilmoitti perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa, ettei se aio esiintyä helmikuun Emma-gaalassa. Syyksi yhtye ilmoitti sen, ettei gaalassa voi esiintyä livenä. Yhtye ilmoitti rehvakkaasti, että "Popeda on livebändi eikä tunne tarvetta muuttaa tapojaan 40 vuoden jälkeen".

Aamulehden lukija ihmetteli perjantain uutisen kommenttikentässä Popedan perusteluja.

–Kumma juttu, sillä historiikkinsa mukaan he ovat kuitenkin esiintyneet useasti playbackinä, muun muassa vuoden 1995 Emma-gaalassa.

Popedan historiikin kirjoittaja Vesa Kontiainen, onko kirjassa virhe?

–Ei suinkaan. Popedahan on esiintynyt playbackina vaikka kuinka paljon, muun muassa lukuisilla videoilla, Kontiainen sanoo.

Kontiainen luettelee ulkomuistista monta 1980- ja 90-lukujen musiikkiohjelmaa, joissa Popeda on esiintynyt playbackina.

–Hittimittari, Iltatähti, Toivotaan, toivotaan, Levyraati, Tuubi ja Casino. Näissä ainakin.

Kontiainen muistaa jopa Popedan ensimmäisen playback-esiintymisen.

–Se oli helmi- tai maaliskuussa 1981. Ohjelma oli Toivotaan, toivotaan ja kappale Mörri-Möykky. Kaikki nämä löytyvät minulta videolla.

Kontiaisen mukaan tv-ohjelmien musiikkiosuudet tehtiin aiemmin lähes aina playbackinä eli musiikki tuli nauhalta ja esiintyjät soittivat ja lauloivat sen tahdissa.

–Voi tietysti olla, että Popeda ei halua enää esiintyä playbackinä. Muistini mukaan he ovat esiintyneet ainakin tällä vuosikymmenellä aina vain livenä. Ennen oli toisin.

Onko live-esiintyminen uskottavuuskysymys? Vähentäisikö playbackinä esiintyminen Popedan uskottavuutta?

–Popedan voimavara ja vahvuus on aina ollut se, että he vetävät livenä. Siten he ovat parhaimmillaan ja varmaan siksi he haluavat vetää kaikki keikkansa livenä, Kontiainen tulkitsee.

Aamulehti ei tavoittanut Popedan keulahahmoa Pate Mustajärveä kommentoimaan kohua. Yhtyeen tiedottajan mukaan Mustajärvi on lomamatkalla ja tavoittamattomissa.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Minua ihmetyttää median jatkuva tarve kaivaa joka asiasta negatiivinen puoli ja alkaa myllyttää otsikoita. Jos bändi ei halua esiintyä niin mitä sitten?

  • Nimetön

    Eikö pitäisi keskustella enemmän siitä, että muut esiintyjät emma gaalassa vetävät nauhalta maksavalle yleisölle ?
    Mitä siellä aukovat suutaan. Iso valkokangas johon videoo.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio