Pikku-Kakkosesta hyllytettiin loukkaavaksi koettu lastenohjelma – Nyt tekijät ovat poistaneet kohuhahmon ja luoneet tilalle uuden

Alkuperäiskansoja loukkaavaksi koettu intiaanihahmo Päällikkö Punanata poistuu orkesterista. Uusi henkilö on taikuri ja basisti. Sir Punataika pääsee heti myös piirroshahmoksi.

Herra Heinämäen Lato-orkesteri
Pikku-Kakkosesta hyllytettiin loukkaavaksi koettu lastenohjelma – Nyt tekijät ovat poistaneet kohuhahmon ja luoneet tilalle uuden

Mikko Löytty astuu nyt Sir Punataian saappaisiin.

Anu Ala-KorpelaAamulehti

Herra Heinämäen Lato-orkesteriin tulee uusi hahmo. Hänen nimensä on Sir Punataika. Hän soittaa bassoa ja on taikuri.

Hahmon myötä lato-orkesterin show'hun tulee mukaan uusi elementti: taikuus.

Sir Punataikaa esittää Mikko Löytty. Hän esitti ennen Päällikkö Punanataa.

Lue myös:Ylen hyllytyspäätös tuli suositun lastenohjelman tekijöille yllätyksenä – Käsikirjoittaja Heikki Salo: Intiaanihahmo oli jo muuttumassa

Vanha Päällikkö Punanatan hahmo on poistunut.

Käsikirjoittaja Heikki Salo, millainen ulkomuoto Sir Punataialla on?

–Otamme tässä juuri ensimmäisiä kuvia ja videoita hänestä, Heikki Salo sanoo puhelimessa.

Salon mukaan Sir Punataika on ulkoiselta habitukseltaan sirkustaikurin näköinen.

–Sir Punataika on aloittelija. Eli hän on äärimmäisen huono taikuri, käsikirjoittaja Salo sanoo.

Mihin nimi Punataika liittyy?

–Se on pieni jäänne menneisyydestä. Ja hänellä on punainen takki.

Punataika saapuu Orimattilaan

Sir Punataika esiintyy ensimmäisen kerran Herra Heinämäen Lato-orkesterin keikalla 14. lokakuuta Orimattilassa.

Yle hyllytti Herra Heinämäen Lato-orkesteri Pikku Kakkosesta ja Lasten Areenasta ja päätti siirtää ohjelman Elävään arkistoon, koska intiaanihahmo Päällikkö Punanata oli koettu alkuperäiskansoja loukkaavaksi. Päätös yllätti tuolloin tekijät.

Taiteilijat olivat tahollaan jo alkaneet muuttaa Punanatan hahmoa, koska sanovat tiedostaneensa kulttuurisen omimisen ongelman.

Lue myös:Suosittu lastenohjelma poistettiin Pikku Kakkosesta – Yle: Suomalaiset ovat ennenkin nauraneet hahmoille, jotka nyt tiedetään loukkaaviksi

Sir Punataika pääsee heti myös kirjan sivuille piirroshahmoksi. Lasten suosikki Herra Heinämäki seikkailee nyt kirjassa, joka julkaistaan keskiviikkona 12.9. Kirja on nimeltään Herra heinämäen kaupunkireissu. Kirja on Pilke Salon, Heikki Salon ja Markku Hernetkosken ensimmäinen Heinämäki-kirja.

Kuvituksen tehnyt Hernetkoski on kuvataiteilija, kuvittaja ja lavastaja.

Sen mitä tarinassa tarkalleen tapahtuu, selviää kirjasta, samoin se, miten Sir Punataika liittyy Päällikkö Punanataan. Sen verran tekijät paljastavat, että tapahtumat lähtevät liikkeelle, kun Lauhkea Lintu pudottaa Punanatalle salkun, jonka kyljessä lukee ’Sir Punataika’.

Herra Heinämäen Lato-orkesteri
Sir Punataika esiintyy keskiviikkona julkaistavassa kirjassa Herra Heinämäen kaupunkireissu. Kuva on Markku Hernetkosken kuvitusta kirjasta.

Sir Punataika esiintyy keskiviikkona julkaistavassa kirjassa Herra Heinämäen kaupunkireissu. Kuva on Markku Hernetkosken kuvitusta kirjasta.


Lue myös nämä


Kommentit (39)

  • Nimetön

    Typeryydessään historiaan jäävä päätös. Kuka oikeasti näitä johtopäätöksiä tekee hahmottoman ”YLEn” takana? Nimet esiin!

    Tämä maa on menossa kummalliseen kaikenlaisten loukkaantujien ehdoilla marssimiseen, tasa-arvon ja marginaaliryhmien vääränlaiseen paapomiseen ja normaalin, tervejärkisen elämänmenon hyljeksintään. Kohta ei uskalla kadulla tunnustaa olevansa vaalea, sinkku suomalainen heteronainen kun jo saa kuulla olevansa maahanmuuttajia, miehiä, homoja, rumia, rusketukkaisia syrjivä rasisti.

    Ihmisten mitta alkaa oikeasti olla täynnä tätä käsittämätöntä ja turhaa hörhöilyä muka syrjimisen poistamiseksi.

  • Nimetön

    Julmahuvi ja monet muut Ylen ohjelmat harjoittavat paljon pidemmälle menevää kulttuurista omimista. Ne saavat ruutuaikaa, vaikka niissä suorastaan pilkataan monia kansanryhmiä. Viaton Heinämäki-sarja sen sijaan ei saa olla kuin Ylen arkistossa enää. Toiminta on ihan epäloogista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio