Katri Kovasiipi

Kansan asialla -näyttelyn kertomusta jatkaa luontevasti museon alimman kerroksen ITE-taiteen näyttely. Pirkanmaalaisten ITE-taiteilijoiden värikäs, eri välineillä toteutettu kokonaisuus kumpuilee piirroksina, maalauksina, veistoksina, valokuva- ja videoteoksina. ITE-taiteen kentällä myös vähäisesti tai kirjavasti koulutettu kansa muuttuu katseen kohteesta aktiivisiksi tekijöiksi.

Lue lisää: Tampereen Nekalasta löytyy kaupunkilaisen ITE-taiteen keskittymä

Lue lisää: Tämä elämyspuisto on auki vain harvoille ja valituille – nostalginen Rautapuisto kätkeytyy metsän siimekseen

Ammattilaisen ja amatöörin rajaa hämärretään näyttelyssä tietoisesti: mukana on neljä kuvataiteilijan koulutuksen läpikäynyttä ammattitaiteilijaa, Veli Granö, Mikko Kallio, Ninni Luhtasaari ja Mika Pettissalo. He ovat ottaneet työskentelyynsä voimakkaasti materiaalia tai vaikutteita ITE-taiteen asenteesta. Toisaalta J. Kareliuksen videoteos DADA. Dadaistinen satavuotishistoriikki dadasta ja Jyri Rastaan hilpeät keramiikkaveistokset ovat aivan ammattimaista tasoa eivätkä kieli puuttuvasta muodollisesta taidekoulutuksesta.

Parhaimmillaan tämä näyttely sytyttää katsojassa innostuksen: miksen itsekin tekisi? Kannustuksena tähän näyttelyssä on tarjolla myös nurkkaus, jossa pääsee muovaamaan foliosta ja rautalangasta oman veistoksensa osaksi näyttelyä. Aloitapa matkasi elämää rikastuttavan itetekemisen maailmaan vaikka nyt ja täältä!

Miälentilat – ITE-taidetta ja hengenheimolaisia 25.2.2018 asti.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio