Palefacen kirjoittama koululaisooppera sai kansainvälistä tunnustusta

Heikki Tuuli / Suomen Kansallisooppera ja -baletti
Palefacen kirjoittama koululaisooppera sai kansainvälistä tunnustusta

Ihmepoika A kiertää tänä syksynä Suomen kouluissa.

Elina LaurilaAamulehti

Ihmepoika A on valittu vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards -kilpailussa. Siinä palkitaan parhaita esimerkkejä oopperatalojen tuoreista projekteista nuorten ja lasten kanssa.

Tuomaristo painotti valinnassaan muun muassa esityksen musiikillista ja taiteellista tasoa, nuorten esiintyjien taitoja ja yleisön ja esiintyjien välistä kommunikaatiota.

Kahdeksatta kertaa järjestettävässä kilpailussa oli 60 teosta 17 maasta.

Seitsemäs koululaisooppera

Ihmepoika A on rap-artisti Palefacen eli Karri Miettisen kirjoittama ja Timo Hietalan säveltämä.

Alakouluoppilaiden ja oopperan ammattilaisten yhteistyönä syntynyt teos sai ensi-iltansa Kansallisbaletissa viime huhtikuussa. Tänä syksynä se kiertää kouluissa eri puolilla Suomea.

Ihmepoika A on seitsemäs Kansallisoopperan tilaama koululaisooppera.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio