Oopperalaulaja Kiri Te Kanawa lopettaa uransa: "En halua enää kuulla ääntäni"

Jukka Ritola / Aamulehden arkisto
Oopperalaulaja Kiri Te Kanawa lopettaa uransa: "En halua enää kuulla ääntäni"

Kiri Te Kanawa on esiintynyt myös Tampereella.

STTWellington

Maailmankuulu oopperatähti Dame Kiri Te Kanawa, 73, lopettaa uransa. Te Kanawa ei ole noussut oopperalavoille liki vuoteen. Yleisradioyhtiö BBC:lle antamassaan haastattelussa oopperadiiva sanoi, ettei aio esiintyä yleisön edessä enää koskaan.

–En halua enää kuulla ääntäni, se kuuluu menneisyyteen. Opettaessani nuoria laulajia kuulen tuoreita nuoria ääniä, enkä halua panna omaa ääntäni heidän rinnalleen, Te Kanawa perusteli.

Te Kanawan ura kesti yli viisi vuosikymmentä. Suuri yleisö muistanee sopraanon parhaiten esiintymisestä prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häissä vuonna 1981. Te Kanawaa pyydettiin laulamaan myös prinsessan hautajaisissa vuonna 1997, mutta hän kieltäytyi.


Kommentit (1)

  • Surullista

    Hyvä päätös.
    Viimeissä Tampere-talon konsertissa ääni ei enää soinut kauniisti ja oli paikoitellen huomattavan epävireinen.
    Ehkä lopettamispäätös olisi kannattanut tehdä jo aiemmin. Ymmärrän, että on vaikeaa luopua koko elämää värittäneestä työstä. Ura oli komea kuitenkin, hyvää jatkoa Damelle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio