Netflixin toimitusjohtaja saa palkkansa päälle optioita 24,1 miljoonan euron arvosta

Netflixin osakkeen arvo nousi tänä vuonna 55 prosenttia. Vuonna 2018 yhtiö sijoittaa sarjoihin ja elokuviin 6,7 miljardia euroa.

TIINA SOMERPURO/KL
Netflixin toimitusjohtaja saa palkkansa päälle optioita 24,1 miljoonan euron arvosta

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings kuittaa ensi vuodelta halutessaan 28,7 miljoonan dollarin optiot.

Markus MäättänenAamulehti

Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistoyhtiö Netflixillä menee hyvin. Yhtiön osakkeen arvo on tänä vuonna noussut 55 prosentilla edellisvuoteen verrattuna.

Tästä kiitoksena yhtiö palkitsee perustajansa ja toimitusjohtajansa Reed Hastingsin 28,7 miljoonan dollarin, noin 24,1 miljoonan euron optioilla vuodelle 2018, raportoivat uutiskanava CNN ja elokuvalehti Variety. Optiot tulevat Hastingsin perusvuosipalkan 700 000 dollarin, noin 588 000 euron päälle.

Reed Hastings on jo ennestään miljardööri. Hän pääsi tänä vuonna Forbersin 400 rikkaimman amerikkalaisen listalle sijalle 359. 2,2 miljardin dollarin, noin 1,85 miljardin euron omaisuudellaan.

Hastings perusti Netflixin 1990-luvun lopulla dvd-elokuvien välitysfirmaksi. Kun dvd:t alkoivat käydä vanhanaikaisiksi, yhtiö muuntautui menestyksekkäästi suoratoistopalveluksi.

Netflix aikoo sijoittaa ensi vuonna elokuviin ja sarjoihin 8 miljardia dollaria, noin 6,7 miljardia euroa. Yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos toteaa CNN:llä Netflixin julkaisevan vuonna 2018 noin 80 elokuvaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio