Analyysi: Näin tapahtuu Game of Thronesin seitsemännellä kaudella: Targaryen-suvun yllätysperillinen paljastuu – eikä se ole Jon Snow

Analyysi: suuri sota on täällä. Jon Snow sanoo sen seitsemännen kauden ensimmäisellä trailerilla. Mitä me voimme näiden sanojen perusteella odottaa Game of Thronesin seitsemänneltä kaudelta?

hbo
Analyysi: Näin tapahtuu Game of Thronesin seitsemännellä kaudella: Targaryen-suvun yllätysperillinen paljastuu – eikä se ole Jon Snow

Lohikäärmeiden äiti, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) on seitsemännen kauden alussa päättänyt merimatkansa ja saapunut kotiin Lohikäärmekivelle. Pohjoisessa Jon Snow (Kit Harington) valmistautuu taisteluun valkoisia ratsastajia vastaan. Kohtaavatko Targaryenin suvun perilliset viimein toisensa?

Emilia TykkiAamulehti

Kun Game of Thronesin odotettu uusi kausi alkaa, yksi asia on selvää. Luvassa on kahden kuningattaren ja yhden kuninkaan välinen yhteenotto. Asemansa ratkovat lohikäärmeiden äiti Daenerys Targaryen, pohjoisen kuningas Jon Snow ja Kuninkaansatamaa tiukasti vallassaan pitävä Cersei Lannister.

Analysoin tässä jutussa asetelmaa, johon valtaistuinpeli kuudennella kaudella jäi ja esitän spekulaatioita siitä, mitä seitsemännellä kaudella tapahtuu. Juttu sisältää juonipaljastuksia kaikista jo ilmestyneistä sekä nyt alkavasta kaudesta.

Kuudes kausi päättyi tilanteeseen, joka ei jätä nyt alkavalle kaudelle vaihtoehtoja. Daenerys on tulossa meren yli ottamaan takaisin verenperintönä itselleen kuuluvan rautavaltaistuimen, jonka on takonut Aegon Targaryen, Westerosin ensimmäinen kuningas. Kuninkaansatamassa hän kohtaa Cersei Lannisterin, joka kruunattiin kuudennen kauden lopussa seitsemän kuningaskunnan suojelijaksi ja hallitsijaksi. Pohjoisessa suvut osoittavat uskollisuuttaan uudelle kuninkaalleen, Jon Snow'lle.

Näiden kolmen hallitsijan on tällä kaudella pakko tavata.

HELEN SLOAN / HBO
Seitsemäs kausi alkaa Cersei Lannisterin (Lena Headey) valtakaudella. Jo kuudennella kaudella oli selkeästi nähtävissä, että välit kaksoisveljeen Jaime Lannisteriin (Nikolaj Coster-Waldau)  eivät enää korjaudu. Yksi viimeisten kausien kiinnostavia kysymyksiä on, tappaako Cersein lopulta oma veli?

Seitsemäs kausi alkaa Cersei Lannisterin (Lena Headey) valtakaudella. Jo kuudennella kaudella oli selkeästi nähtävissä, että välit kaksoisveljeen Jaime Lannisteriin (Nikolaj Coster-Waldau) eivät enää korjaudu. Yksi viimeisten kausien kiinnostavia kysymyksiä on, tappaako Cersein lopulta oma veli?

Seitsemännen kauden alussa lähes koko pohjoinen seisoo Jonin takana. Tämä valmistautuu sotaan Valkoisia kulkijoita vastaan. Pohjoisen tasapainoa koettelevat pahasti myös Muurin takaa apuun saapuneet villit, joilla varmasti on myös omia vaatimuksia.

Idässä Laakson alue on Petyr Baelishin hyppysissä. Tämä himoitsee itselleen Westerosin herruutta ja Sansa Starkia, kuten kuudennella kaudella kävi selväksi.

–Sinä, rakkaani, olet Starkin suvun tulevaisuus ja ainoa, kenelle pohjoinen osoittaa tukensa, Baelish sanoi Sansalle kuudennen jakson lopussa Talvivaaran puun alla.

Kommentin takana ovat nähtävissä Baelishin omat päämäärät. Hän tahtoo päästä avioliiton kautta hallitsemaan pohjoista. Baelish voi haaveilla. Sansan pienet hymyt kuudennen kauden lopussa viittaavat nimittäin vahvasti siihen, että Ned Starkin vanhimmalla tyttärellä on jo valmiina ihan oma suunnitelma.

On ollut selvää jo pitkään, että Daenerys tahtoo rautavaltaistuimen ja hänen kohtalonsa kietoutuu Cerseihin sitä kautta, mutta miksi Jonin ja Cersein kohtaamista on syytä odottaa?

Monille faneille vastaus on ollut selvä jo pitkään, mutta kuudennen kauden viimeisessä jaksossa sen vahvisti meille Bran Stark. Branin matkassa pääsimme siirtymään Ned Starkin nuoruuteen ja näimme, että Jon Snow ei ole Ned Starkin äpärä, vaan tämän siskon Lyanna Starkin ja Rhaegar Targaryenin poika.

Jonilla on siis verenperintönä oikeus esittää oma vaatimuksensa rautavaltaistuimesta. Tämä luonnollisesti aiheuttaa skismaa myös Daenerysin kanssa, joka pitää itseään suuren sukudynastian viimeisenä virallisena perijänä. Tieto voi horjuttaa Talvivaaran uuden isännän asemaa myös pohjoisen lordien silmissä, jolloin Sansasta saattaa hyvinkin tulla ihan todellinen vaihtoehto pohjoisen hallitsijaksi.

HELEN SLOAN / HBO
Petyr Baelish (Aidan Gillen) valjasti kuudennen kauden lopussa Laakson ritarit Sansa Starkin (Sophie Turner) apuun taistelussa Ramsay Boltonia vastaan. Nyt Baelish tahtoo itselleen sekä Sansan että Westerosin herruuden.

Petyr Baelish (Aidan Gillen) valjasti kuudennen kauden lopussa Laakson ritarit Sansa Starkin (Sophie Turner) apuun taistelussa Ramsay Boltonia vastaan. Nyt Baelish tahtoo itselleen sekä Sansan että Westerosin herruuden.

Koska paras oljenkortemme tulevaan ovat vielä tällä hetkellä HBO:n seitsemännestä kaudesta julkaisemat viralliset trailerit, pohditaan hetki, mitä niistä voi päätellä. On selkeästi nähtävissä, että valtaistuinpeli jatkuu nyt siitä asetelmasta, mihin kuudes kausi päättyi. Rautavaltaistuimelle itsensä kammennut Cersei luettelee neljästä eri ilmansuunnasta tulevia vihollisia. Tällä kaudella kaikki suuntaavat Westerosiin.

Vihollisista kaksi ovat selvästi tunnistettavissa. Idästä saapuu Harmaa mato, Tahrattomien soturien johtaja. Hän vannoo uskollisuutta Daenerysille ja seisoo trailerilla tämän vierellä. Pohjoisesta saapuu Arya Stark, jolla on yksi ainoa päämäärä: kostaa perheensä raaka teloitus.

Aryalla on ollut tappolista, jota tyttö on lyhentänyt vimmaisella kostonhalulla. Aryan teurastettua Walder Freyn ovat listalla jäljellä vielä ainakin Ned Starkin teloittanut Ilyn Payne, Aryan ystävän Gendryn myynyt Thoros of Myr sekä Melisandre.

Sekä Cersei.

Myös Arya siis suuntaa seitsemännellä kaudella kohti Kuninkaansatamaa, tästä ei ole epäilystäkään. Mutta ennen sitä hänen on käytävä kotona.

Trailerilla paljastuu Punaisen naisen, Melisandren nykyinen sijainti. Hän katselee, kuinka joukko ihmisiä kulkee muuria ylös. Kyseessä on sama reitti, joka nähdään, kun Lohikäärmekiven portit aukeavat trailerilla Daenerysin edessä. Stannis Baratheonin rakastettu on palannut Lohikäärmekivelle jouduttuaan karkotetuksi Talvivaarasta.

Lohikäärmekivi on Talvivaarasta etelään päin. On mahdollista, että Arya käy tapaamassa Melisandrea, kun hän kotona käytyään lähtee kohti Kuninkaansatamaa.

HBO
Kuudennen kauden lopussa Arya Stark (Maisie Williams) tappoi äitinsä ja veljensä teurastaneen Walder Freyn (David Bradley). Joidenkin faniteorioiden mukaan monikasvoiseksi oppinut Arya saattaa käyttää Walder Freyn kasvoja jatkaessaan kostoaan.

Kuudennen kauden lopussa Arya Stark (Maisie Williams) tappoi äitinsä ja veljensä teurastaneen Walder Freyn (David Bradley). Joidenkin faniteorioiden mukaan monikasvoiseksi oppinut Arya saattaa käyttää Walder Freyn kasvoja jatkaessaan kostoaan.

Yksi vaikuttavimmista hetkistä trailerilla on, kun Lohikäärmekiven linnoituksen portit aukeavat Daenerysin edessä. Targaryenien perillinen on saapunut synnyinkotiinsa. Sieltä Westerosia ovat lähteneet valloittamaan myös Aegon Targaryen ja Stannis Baratheon.

–Olen syntynyt hallitsemaan seitsemää kuningaskuntaa ja niin aion tehdä, Daenerys toteaa.

Lohikäärmeiden äiti ei ole vielä huomannut samaa, mikä katsojille on jo hyvin hienovaraisesti esimerkiksi Mereenin pyramidien alla näytetty: hänen lohikäärmeensä käyttäytyvät poikkeuksellisella tavalla myös erään toisen henkilön seurassa.

Trailerilla Tyrion Lannister seisoo yksin kukkulalla ja katselee lentäviä lohikäärmeitä. Tyrionin ja lohikäärmeiden välistä harmoniaa on pohjustettu jo jonkin aikaa. Faniteoriat uskovat tämän tarkoittavan vain yhtä asiaa: Tyrion Lannister on todellisuudessa Targaryenien lohikäärmeratsastajien sukua.

Daenerys Targaryenia näyttelevä Emilia Clarke kohautti paljastamalla Rolling Stone -lehden haastattelussa, että Daenerys on nyt kuvatun seitsemännen kauden lisäksi vielä yhdellä kaudella. Khaleesi ei siis kuole ainakaan ennen viimeistä kautta.

Kun Game of Thrones kahdeksannen kauden jälkeen päättyy, Westerosia hallitsee mitä todennäköisimmin Targaryen-suvun perillinen. Mutta onko se Daenerys, Jon Snow – vai Tyrion Lannister?

Seitsemännellä kaudella selviää, että Daenerys Targaryen tai Jon Snow eivät ole ainoita, jotka ovat syntyneet istumaan rautavaltaistuimella. Siksi edessä on suuri sota. Sitä ei yksinkertaisesti voi välttää.

44 days until #GoTS7 !! #tyrionlannister #peterdinklage #gameofthrones #hbo

Henkilön InstaThrones (@gameofthronesnotofficial) jakama julkaisu

Katso seitsemännen kauden traileri:


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio