Menot

Näin syntyy ympäristöaktivisti – Susanna Myllylän valokuvissa kansalainen herää puolustamaan oikeuksiaan

Näyttelyn aihe lähti tutkimushankkeesta, joka selvittää Dragon Mining -yhtiön vastuukysymyksiä Orivedellä ja Valkeakoskella.

Susanna Myllylä
Näin syntyy ympäristöaktivisti – Susanna Myllylän valokuvissa kansalainen herää puolustamaan oikeuksiaan

Susanna Myllylän kuvassa Valkeakosken asukas katsoo Kaapelinkulman maisemaa, joka on alkanut muuttua.

Raili RothAamulehti

Tutkija Susanna Myllylän valokuvissa tavallisesta pirkanmaalaisesta tulee ympäristöaktivisti. Rabbit hole -kuvissa kansalainen herää puolustamaan perusoikeuksiaan ja kulttuuriympäristöään.

Harva osaa heti toimia, jos tutut metsät hakataan kultakaivoksen kairausalueeksi tai lähitiet muuttuvat rekkaväyliksi.

Näyttelyn aihe pohjautuu Myllylän tutkimushankkeeseen, joka selvittää Dragon Mining -yhtiön vastuukysymyksiä Orivedellä ja Valkeakoskella. Hän on aiemmin tutkinut suomalaisten selluyritysten ja alkuperäiskansojen suhteita Brasiliassa.

Myllylä on valkeakoskelainen tietokirjailija ja tutkija. Hän on myös ympäristöpolitiikan dosentti Itä-Suomen yliopistossa. Myllylä on käyttänyt kenttätyössään dokumentaarista valokuvausta ja syvähaastatteluja.

Susanna Myllylä: Rabbit Hole 27.8. saakka valokuvakeskus Nykyajassa. Pe 10.8. kello 12–18.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Meillä on edustuksellinen demokratia, joten mitä pitäisi tehdä? Kerätä säälipisteitä? Muistaako joku yhdenkään ympäristöjärjestön saaneen jotain aikaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio