Muistatko Juliet Jonesin Sydämen? Bändin vakavasti sairas laulaja julkaisi ystäviensä avulla sydämellisen albumin

Levyt: Arvioituina myös Ville Karttusen, Mikael Wiehen, Sealin ja Jussi Lehtosen albumit

Muistatko Juliet Jonesin Sydämen? Bändin vakavasti sairas laulaja julkaisi ystäviensä avulla sydämellisen albumin

Juliet Jonesin Sydänystävien levy syntyi vakavasti sairaan Eero Hyypän ja tämän muusikkoystävien voimin.

Markku Makkonen

Juliet Jonesin Sydänystävät: Kadonneet laulut

★★★★ Eero Hyypän sanoituksista ja Timo Raution sävellyksistä syntynyt Kadonneet laulut on lämminhenkinen julkaisu. Juliet Jonesin Sydänystävät -yhtye ja nippu vierailijoita pääsevät usein sisään Juliet Jonesin Sydämen kiikkerän viehättävään sieluun. Vakavasti sairaan Hyypän konkreettinen ääni levyllä surettaa ja herkistää.

Ville Karttunen: Superradio

★★★★ Ville Karttunen on tehnyt uraa Ukkosmaineessa ja Hullut Hattuset -yhtyeessä. Superradiolla maestro sukeltaa lapsuuteensa: levyllä on palasia hänen 10-vuotiaana pyörittämältä Superradio-kanavalta. Kokonaisuus on todella mukava. Menneisyyden kirkasotsaisuus ja nykyhetken leikillisyys puhuvat sujuvasti keskenään, ja Superradio tuo hyvän mielen.

Mikael Wiehe: Portvakten

★★★ Mikael Wiehe, tuo ruotsalainen vanhus vasemmalta, on 71-vuotiaana sekä henkilökohtainen että täynnä ajatuksia maailman menosta. Enimmäkseen Skånessa elänyt veteraani on nostalginen, mutta muistaa myös varoittaa liiallisen kansallistunteen vaaroista. Wiehe on vahvasti läsnä, vaikka musiikillinen tuttuus viestii pitkän marssin rasituksista.

Seal: Standards

★★ Seal on vahvasti sitä mieltä, että Standards-levyn tekeminen on hänen uransa ehdoton huippuhetki. Se kummastuttaa. Albumilla kun soi viihteellisiä versioita tutuista ja kuluneista ikivihreistä, lauluista, joita on esitetty siististi jo satoja kertoja. Kun Seal astelee Autumn Leavesin tahtiin tai toteaa Love for Sale, suurin voittaja lienee lopulta markkinatalous.

Jussi Lehtonen: Move On

★★ Rumpali-säveltäjä Jussi Lehtonen nauttii jazzareiden arvostusta. Move On -albumilla onkin melkoinen meno ja groove: Lehtonen ja hänen soittajatoverinsa antavat niin sanotusti palaa ja tunnelma on hyvin elävä. Kaiken lurittelun, rytmittelyn ja sävelten heittelyn jälkeen tulee perinteinen törmäys: vihkiytymätön ei "ymmärrä" tästä mitään.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    JJS:n ohella Inkvisitio on ollut omaa sydäntä lähellä aina ja on mielestäni yksi maamme parhaista yhtyeistä. Kiitos Eerolle myös siitä on ollut Inkvisition unohtumattomilla levyillä ja keikolla mukana!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio