Motörhead-legenda Lemmy Kilmister on kuollut

Aggressiivinen syöpä vei heviyhtyeen keulahahmon.

STT, AFP, Reuters, Saara Tunturi/Aamulehti

Raskasta rockia soittavan brittiyhtye Motörheadin solisti ja basisti Lemmy Kilmister on kuollut. Hän oli 70-vuotias.

Kilmisterin yhtyetoverit kertoivat Facebookissa, että Kilmister kuoli erittäin aggressiiviseen syöpään. Hän oli saanut tietää sairaudestaan vasta viikonloppuna joulupäivänä. Yhtyetoverien mukaan Kilmister kuoli kotonaan perheensä ympäröimänä ja lempi peliään juuri pelanneena.


There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely...

Julkaissut Official Motörhead 28. joulukuuta 2015

Yhtyeen viesti bändiä seuranneille ja Lemmyä fanittaneille oli, että nyt miehen tekemää musiikkia on soitettava – ja kovaa. Kilmister täytti 70 vuotta jouluaattona. Kilmister tunnettiin myös yhtyeestä Hawkwind.

Bassokuvioista rockjumalaksi

Kilmister perusti Motörheadin vuonna 1975. Reuters kirjoittaa, että Motörhead syntyi, kun Kilmister heitettiin Hawkwind-yhtyeestä pellolle huumekäryn takia.

Vuosien varrella yhtye on julkaissut 23 studioalbumia. Sen yksi tunnetuimmista kappaleista on Ace of Spades. Vasta yhtyeen kappale No Sleep ’til Hammersmith siivitti yhtyeen Britannian listakärkeen vuonna 1981.

Motörhead konsertoi myös Suomessa monesti, viimeksi itsenäisyyspäivänä.

Kilmister oli kärsinyt vuosien varrella useista terveysongelmista. Viime vuonna Motörhead joutui perumaan koko Euroopan-kiertueensa Kilmisterin diabetekseen liittyneiden terveyspulmien takia.

Kilmister toimi roadiena Jimi Hendrixille 1960-luvulla ennen kuin hän itse teki läpimurron musiikkimaailmassa. Kilmisterin bändi Hawkwind teki suurimman hittinsä Silver Machinen vuonna 1972.

Uransa aluksi Kilmister opittiin tuntemaan ennen muuta räyhäköistä bassokuvioista.

Rock-kansa suree sosiaalisessa mediassa

Useat julkisuuden henkilöt ja tavan kansalaiset ovat surreet Kilmisterin poismenoa sosiaalisessa mediassa. Pelkästään sana "Lemmy" nousi aamulla Suomen aikaa suosituimmaksi Twitter-asiasanaksi.

Rockyhtye Black Sabbathin keulamies Ozzy Osbourne suri ystäväänsä Twitterissä.

- Olen menettänyt tänään yhden parhaista ystävistäni. Häntä tullaan kaipaamaan. Hän oli soturi ja legenda, Osbourne kirjoitti.

Kirjoituksia rockin suurmiehestä on kerännyt muun muassa yhdysvaltalainen Kroq-kanava täällä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio