Musiikki

Metallimusiikista innostunut Jennah Vainio on Tampere Biennalen uusi taiteellinen johtaja

Vainion sävellystuotanto sisältää muun muassa orkesteriteoksia ja kuoromusiikkia.

Saara Vuorjoki / FIMIC
Metallimusiikista innostunut Jennah Vainio on Tampere Biennalen uusi taiteellinen johtaja

Jennah Vainio tunnetaan myös sähkökitaristina.

Harri HautalaAamulehti

Nykymusiikkifestivaali Tampere Biennalen seuraavaksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu säveltäjä ja kitaristi Jennah Vainio. Hän seuraa tehtävässä Sami Klemolaa, joka suunnitteli vuoden 2016 ja 2018 festivaalit.

Vainiolla on monityylinen musiikillinen tausta, sillä hän on opiskellut musiikkitiedettä Helsingin yliopistolla, sävellystä ja musiikinteoriaa Sibelius-Akatemiassa sekä sähkökitaran soittoa.

Vainio tunnetaan intohimostaan metalli- ja countrymusiikkiin. Hänen ensimmäisiä musiikillisia esikuviaan olivat Yngwie Malmsteen ja Jason Becker.

Vainion viimeaikainen sävellystuotanto sisältää niin orkesteri-, kamari- kuin kuoromusiikkiakin. Hän on kertonut säveltävänsä puolivakavaa taidemusiikkia, jossa yhdistetään metallia, poppia ja klassista. Vainion teoksia ovat esittäneet muiden muassa Baltimoren sinfoniaorkesteri, Norrköpingin sinfoniaorkesteri, Lapin Kamariorkesteri sekä UMO Jazz Orchestra.

Vainio ottaa kunnioituksella vastaan perinteisen Tampere Biennalen ohjelmiston suunnittelijan tehtävät.

–Uudessa tehtävässäni haluan toteuttaa visiotani raja-aitoja ylittävästä, värikylläisestä musiikista, edeltäjieni viitoittamaa tietä arvostaen, hän sanoo.

Seuraava Tampere Biennale järjestetään 1.–5.4.2020.


Kommentit (1)

  • Sähkörumpali ja elektroakustinen basisti

    Juttu oli muuten ok, mutta kukaan musiikista edes jotain ymmärtävä henkilö ei käytä ilmaisua ”sähkökitaristi”? Esim. Jimi Hendrixiä kutsutaan aina pelkästään kitaristiksi, vaikka hän soittikin sähkökitaraa. Kutsuessaan jotakuta sähkökitaristiksi, henkilö suorastaan korostaa ja alleviivaa tietämättömyyttään musiikista sekä perustermistöstä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio