Elokuvat

Maailman pisin jeesusteippimainos – Yhdestä rullasta riittää ryminäjännärissä moneen sankarityöhön

Elokuva-arvio: Dwayne Johnson teippaa isolla rullalla yhteen isoja mantteleita pilvenpiirtäjässä.

UPI
Maailman pisin jeesusteippimainos – Yhdestä rullasta riittää ryminäjännärissä moneen sankarityöhön

Dwayne Johnson esittää Skyscraperissa Bruce Willisin, Sylvester Stallonen, Arnold Schwartzeneggerin ja Tom Cruisen risteytystä.

Pekka EronenAamulehti

Lähtökohta on se, että inhoan 3D-elokuvia. Varsinkin tämmöisen rillipään on ankeaa survoa vielä toiset kakkulat nenänvartta painamaan. Kurkkuakin kirvelee, kun vahtimestarit pesevät ne näytösten välillä ties millä ajaxilla.

Ja oleellisinta on, etteivät elokuvat 3D-laseista yleensä kohene. Kuvat näyttävät hämärämmiltä, ja katseen on vaikeata keskittyä oleelliseen. Oikeastaan vain tieteisseikkailu Gravityn Maata kiertävät visiot todella hyötyivät kolmiulotteisesta syvyysvaikutelmasta.

Nyt Skyscraper onnistuu siinä hetkittäin. Korkeanpaikankammoisella katsojalla tulee hutera olo, kun keikutaan palavan pilvenpiirtäjän räystäillä. Harmi vain, että niiltä on vähän väliä kiire tavallisemman ryminäjännärin pariin. Toki sekin kesäviihteestä käy.

Die Hard Dwaynella

Skyscraper on perusjuttu ex-agentti Will Sawyerista, joka päätyy kohtalokkaan räjähdyksen myötä turvallisuuskonsultiksi huipputekniseen ja maailman korkeimpaan tornitaloon Hongkongiin. Tietenkin sinne sitten hyökätään. Tietenkin pohjoismainen kelmi (Roland Møller) tahtoo sen omistajalta, kiinalaiselta miljardööriltä (Chin Han) jotakin hirmu tärkeää.

Kaiken vartijaksi ja hädänalaisen perheensä pelastajaksi päätyy tietenkin rehti jysky Sawyer, jollaisia Dwayne Johnson tällä hetkellä esittää luontevammin kuin kukaan. Aikanaan showpainia varten bodattu kroppa on yhä massiivinen, mutta on Johnsonissa sen verran myös jokamiestä, että hänen puolestaan jaksaa jännätä.

Lisävarmistuksena Skyscraper tuuppaa Sawyeria isojen manttelien perijäksi. Tekojalkansa kera kipittäessään tämä on yhtä yksinäinen susi kuin Die Hardin paljasjalkainen sankarikyttä McClane.

Omat haavansa hän paikkaa kuin Taistelijan Vietnam-veteraani John Rambo, ja irtovitsit putoilevat kuin Commandon John Matrixilla. Kaikenlaisissa roikuskeluissa muistetaan puolestaan Missin Impossible -mies Ethan Huntin saavutukset.

Yhdestä rullasta riittää

Mutta pääasia, että jälkeä syntyy. Riemukkaimmillaan Johnson rynnistää kelmien kimppuun kuin kehässä muinoin. Siinä sivussa Skyscraper on maailman pisin jeesusteippimainos. Yhdestä rullasta riittää moneen sankarityöhön.

Osa huumorista on tahatonta, mutta hölmöydethän kuuluvat lajiin. Perhejutuissa liukastellaan siirapissa ja juonenkäänteissä muissa lätäköissä. Ja kiinalaiset hurraavat kadulla. Tornitalon brittiläinen pikkupomo näyttää alusta alkaen siltä kuin olisi pestattu firmaan kuukausipalkkaiseksi osastonpetturiksi.

Skyscraper ★★★

Ohjaus: Rawson Marshall Thurber.

Pääosissa: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han.

Pituus: 1 h 42 min.

Ikäraja: 122.

Ensi-ilta: 3D Plevna pe 18.30, 20.45, la 18.30, 20.45, su 17, 21.15, ma 18.15, 20.45, ti 18.15, 20.45, ke 18.15, 20.45, to 18.15, 20.45. 2D Plevna pe 14.40, la 14.40, su 14.45, ma 14.40, ti 14.40, ke 14.40, to 14.40. Cine Atlas pe 17.20, 19.45, la 17.20, 19.45, su 17.20, 19.45, ma 17.20, 19.45, ti 17.20, 19.45, ke 17.20, 19.45, to 17.20, 19.45.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio