Menot

Maailma hukkuu muoviin ja vedestä on tullut ylellisyyttä – Kiitelty dystopianäytelmä Veden muisti palaa Ahaa Teatteriin

Jari Kivela
Maailma hukkuu muoviin ja vedestä on tullut ylellisyyttä – Kiitelty dystopianäytelmä Veden muisti palaa Ahaa Teatteriin

Veden muistissa Noriaa näyttelee Satu Lemola (keskellä), äitiä Jenni Helenius (vas.) ja isää Jussi Jätinvuori.

Nina LehtinenAamulehti

Noria on syntynyt maailmaan, jossa vesi ei enää ole itsestäänselvyys vaan sotilasjuntan kontrolloima elintarve. Hän on päähenkilö Emmi Itärannan romaanissa Teemestarin kirja, josta Tommi Kainulainen sovitti ja ohjasi Ahaa Teatterille kiitellyn teatteriesityksen Veden muisti.

Helmikuisen kantaesityksensä jälkeen näytelmä lähti kiertämään Suomea. Tiistaina Veden muistin voi jälleen nähdä kotinäyttämöllään.

Dystopia antaa ajattelemisen aihetta myös nykyajan elintavoista ja muovijätteen aiheuttamista ongelmista.

Millaiset arvot ovat kestäviä ja kantavat vielä tulevaisuudessakin?

Kertomuksessa Noria joutuu pohtimaan, jakaako hän puhtaan veden ystävänsä perheen kanssa vai vaikeneeko ja turvaa siten oman tulevaisuutensa?

Veden muisti Ahaa Teatterissa, Hatanpään valtatie 6, Tampere, 17.4. 2018 klo 19:00

Korjaus 17.4. klo 9:50 korjattu teosten nimet: Emmi Itärannan romaani on Teemestarin kirja, Ahaa Teatterin näytelmä Veden muisti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio