Levyarviot: Saxman Syrjäsen ja Jukka Gustavsonin uusin tuotos rullaa vaivatta

Levyarviot: Saxman Syrjäsen ja Jukka Gustavsonin uusin tuotos rullaa vaivatta
Markku Makkonen

Dead Cross: Dead Cross

★★★★ Faith No Moren Mike Pattonin ja Slayerin alkuperäisen rumpalin Dave Lombardon tähdittämä Dead Cross näyttää, että eteläkalifornialaiset vanhukset ovat kovaa porukkaa. Punkin, hevin ja thrashin suloisia säveliä levittävä nelikko takoo vimmaisesti ja huolella. Lisäksi kaikesta kuulee, ettei Dead Cross ole syntynyt miellyttämään ketään, mikä on raikasta juuri nyt.

Gogol Bordello: Seekers and Finders

★★ Gogol Bordellon seitsemäs studiotallenne toimii paremman puutteessa. Seekers and Finders muistuttaa bändin olemassaolosta, mutta yhtyeen kovin, hurjin ja letkein isku ei ole löytänyt tietään äänitteelle. Seekers and Findersilla on itäistä eksotiikkaa ja vapauden tuntua, mutta tällä kertaa New Yorkin kulkurit tyytyvät hakkaamaan, vaikka pitäisi velmuilla.

Saxman Syrjänen & Jukka Gustavson: Mojomen

★★★★ Suomalaisen rockin suurmies Jukka Gustavson ja hänen nuoremmat rytmimuusikkoystävänsä loihtivat hyvän grooven. Gustavsonin urut ja Panu Syrjäsen foni juttelevat levyllä mukavia, ja koko bändi rullaa kuin rasvattu. Mojomenin suurin vahvuus on sen kyky yhdistää taito ja rentous. Vaikka tässä ovat ammattilaiset asialla, kukaan ei purista soitinta tai korosta itseään.

Soft Ride: Burgundy

★★★★ Hupenevan kesän harvojen lempeiden iltojen soundtrack ei heikkene, vaikka päivä lyhenee. Norjalaisyhtye Soft Ride lähtee psykedeliasta, kokeilee kantria ja päätyy pubirockmaisiin rakenteisiin, joissa on miellyttävää lämpöä ja joustoa. Burgundyn padassa porisevat nuotit pitävät kiinni kuin itsestään ja viestivät elämästä helpoimmillaan. Enää ei ole kiire minnekään.

The Districts: Popular Manipulations

★★★ The Districtsin amerikkalainen, moderni indierock kaikuu ammattitaitoisesti. Brittiläisestä uudesta aallosta ponnistava ja 2000-luvun taivaalliseen popsoundiin päätyvä nelikko ei häpeile olla iholla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio