Levyarviot: Edu Kettunen, Maco, Mystons, The Fabulous Thunderbirds, Christian Kjellvander

Levyarviot: Edu Kettunen, Maco, Mystons, The Fabulous Thunderbirds, Christian Kjellvander

Edu Kettunen: Autioilla rannoilla

HHHH Edu Kettunen voitti jo Radio Suomen Levylautakunnan Autioilla rannoilla -biisillään. Ei ihme: kokopitkä Kettunen paljastaa jälleen, miksi kokenut muusikko on myös todella arvostettu. Autioilla rannoilla kertoo eleettömästi, mutta salarunsaasti sovitettuna elämän eri puolista ja kokonaisuuden tunnelma pitää näpeissään. Periaatteessa mitään ei tapahdu, vaikka tässä on kaikki.

Maco: Omani

HHHH

Tamperelainen Maco Oey on rakentanut omaehtoista ja radioaalloilla menestynyttä uraansa vuosia. Hänen viides sooloalbuminsa Omani on pohjimmiltaan bändilevy: biisipaketti saa koristeensa taitavalta ja kokeneelta soittajakunnalta. Sisällöltään Maco on yhä oma itsensä. Omani tulee lämpimästi ja luontevasti lähelle, kuten pop parhaimmillaan.

Mystons: Destination Death

HHHH

Mystons suhtautuu metallimusiikkiin omalla, valtavirrasta poikkeavalla tavallaan. Destination Death on junnaava ja raskas, mutta mutta myös säröinen ja punkin keinot tunteva matka hulluuteen. Mystons on duo, joka ei todellakaan tahdo tasapäistää suomalaista heviä, vaan sen suunta on aivan muualla. Hyvä, että rockista voi yhä jäädä vaarallisuuden tunne.

The Fabulous Thunderbirds: Strong Like That

HHH

Alkuperäisjäsen Kim Wilsonin vetämä The Fabulous Thunderbirds ei albuminsa nimestä huolimatta ole maailma väkivahvin orkesteri. Silti leppoisa tunnelma, bluesin sininen kaiho ja juurimusiikin sielukkuus välittyvät Strong Like Thatiltä kuin luonnostaan. Kaikki kulminoituu biisissä Smooth, joka on Huey Lewis and the News -tyyliin soundaava kunnianosoitus vanhenemiselle.

Christian Kjellvander: A Village: Natural Light

HH

Tummaääninen Christian Kjellvander vaeltaa pimeällä tiellä. Vaikka nelikymppinen ja yli puolet elämästään musiikkia aktiivisesti tehnyt mies on antanut levylleen nimen A Village: Natural Light, platta meinaa vajota täysin synkkyyteen. Ruotsalaisen juoksu paranee loppua kohti ja biisit alkavat luoda toivoa, mutta korjausyritys tulee liian myöhään.

Markku Makkonen


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio