Lehtipuu harmittelee “tietokatkosta” - Sävel antaa rahat takaisin tai festivaalipassin vuoden 2019 tapahtumaan

Topi Lehtipuun “konsertti” hämmästytti kuulijoita. Laulaja testasikin Tampereella kansainvälistä tutkimusmallia.

Maarit Kytöharju
Lehtipuu harmittelee “tietokatkosta” - Sävel antaa rahat takaisin tai festivaalipassin vuoden 2019 tapahtumaan

Topi Lehtipuu yllätti yleisön Tampereella. Jotkut vastasivat kiltisti tutkimuskysymyksiin, toiset pyörittelivät peukaloitaan.

Harri HautalaAamulehti

–Kyse oli tietokatkoksesta, mikä johtui täysin minusta, kommentoi tenori Topi Lehtipuu ihmettelyä aiheuttanutta "konserttiaan" Tampereen Sävelessä perjantaina.

Yleisö luuli tulleensa oikeaan konserttiin, jossa kansainvälisesti tunnetun huipputenorin odotettiin esittävän soolona musiikkia eri aikakausilta ja eri tyyleissä.

Lehtipuu lauloi tilaisuudessa kuitenkin varsin vähän, ja osa musiikista tuli nauhalta. Suurin osa runsaan tunnin ajasta kului siihen, kun yleisö täytti papereita eri musiikkinäytteiden aiheuttamista tunteista. Jotkut vastasivat kiltisti, toiset pyörittelivät peukaloitaan ja katselivat seinille.

Illan todellisesta luonteesta eli kuulijatutkimuksen teosta ei konsertista etukäteen annetuissa tiedoissa kerrottu mitään.

–Ymmärrän, että yleisöä harmitti. Tosin aika moni on ollut tyytyväinenkin päästessään osallistumaan. Ehdottomasti tästä olisi kuitenkin voitu ilmoittaa paremmin etukäteen. Syy on minun, ei festivaalin, Lehtipuu myöntää.

Laulaja sanoo olevansa kiinnostunut musiikin aiheuttamista tunnereaktiosta paitsi taiteilijana myös tutkimuksen näkökulmasta. Siksi hän päätti testata kansainvälistä tutkimusmallia Tampereella.

Rahat takaisin tai passi festivaaleille

Tampereen Sävel on tunnustanut informaatiokatkoksen tapahtuneen. Facebookissa jakamassaan tiedotteessa festivaali lupaa palauttaa tyytymättömille lippurahat tai antaa ilmaiseksi 220 euron arvoisen festivaalipassin vuoden 2019 Tampereen Sävel -tapahtumaan.

Lehtipuu konsertoi Tampereella seuraavan kerran marraskuun 12. päivä Tampere-talossa.

–Tervetuloa kaikki siihen resitaaliin. Se on sitten ihan perinteinen konsertti, tenori vakuuttaa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio