Kirjat

Lastenkirjainstituutin apurahan ansiosta uudet lastenkirjat pääsevät entistä paremmin esille: "Kyllä tämä on summana ainutlaatuinen"

Alma Median arkisto
Lastenkirjainstituutin apurahan ansiosta uudet lastenkirjat pääsevät entistä paremmin esille: "Kyllä tämä on summana ainutlaatuinen"

Lastenkirjainstituutti sijaitsee Tampereella, mutta sen toiminta on valtakunnallista.

Stina KivinenAamulehti

Tamperelainen Lastenkirjainstituutti sai Suomen Kulttuurirahastolta 190 000 euron arvoisen apurahan. Raha myönnettiin Lastenkirjat esiin! -hankkeen toteutusta varten.

–Rahoilla on tarkoitus toteuttaa nettiportaali, joka esittelee vuosittain ilmestyvät noin 1 000 uutta lastenkirjaa, kertoo instituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.

Käytännössä rahaa kuluu toisen kirjastonhoitajan palkkaamiseen ja portaalin rakentamiseen. Tähän asti instituutin palkkalistoilla on ollut yksi kirjastonhoitaja käsittelemässä uutuuskirjoja.

Laaksonen sanoo, että lastenkirjallisuuden tila Suomessa on tällä hetkellä hyvä, sillä uutta materiaalia julkaistaan paljon ja se on monipuolista.

–Lukijapotentiaalia on kuitenkin paljon käyttämättä. Kaikki kirjallisuus ei löydä lukijoitaan.

Instituutti etsii uusi kanavia kirjallisuudesta kertomiseen. Laaksosen mukaan lastenkirjoja arvioidaan lehdissä melko vähän ja kirjakauppojen valikoima on rajallinen.

Hanke kestää kaksi ja puoli vuotta.

–Olemme aiemminkin saaneet isoja apurahoja, mutta kyllä tämä on summana ainutlaatuinen, Laaksonen sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Riina

    Minun käsityksen mukaan lastenkirjoja huomioidaan hyvin, mutta nuortenkirjoja vähemmän.
    Tämä tuki koskee ilmeisesti vain lastenkirjoja? 190 000 euroa on aika paljon.
    Tuollaista lastenkirjaportaalia käyttävät kuitenkin vain aikuiset.
    Jos nuortenkirjoille olisi vastaava, nuoret itsekin luultavasti löytäisivät käyttämään sitä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio